Pas njoftimit të marrë nga DPHM-ja se nën ndikimin e masës së ftohtë ajrore nga veriu, e cila sot e përfshiu rajonin e qytetit të Shkupit me reshje të kohëpaskohshme shiu, me ç’rast gjatë ditës do të fillojë të fryjë erë e fuqishme nga verilindja e cila do të arrijë shpejtësi deri në 60 km/orë,
Krahas rregullimit të gjelbërimit, edhe mirëmbajtja është një nga prioritetet në të cilat janë fokusuar aktivitetet e ekipeve tona këto ditë. Sidomos në këtë periudhë për vegjetacionin është karakteristik krasitja e pemëve dhe formimi i kurorave. Kështu, sot ekipe nga Sektori Aletë e Drurëve në koordinim të përbashkët me NPK 2007 Gazi Baba, filluan aksion
Mimoza është lloj i përbërë prej rreth 400 lloje shkurresh dhe barnash. Emri rrjedh nga fjala "mimos" që do të thotë aktor, dhe "osa" që do të thotë i ngjashëm. Kombinimi i këtyre dy fjalëve përshkruan se si kjo lule e shpreh energjinë jetëdhënëse me petalet të cilat reagojnë shpejt nga prekja e dikujt. Mund
Projektet e planifikuara për rregullimin e ri hortikulturor të sipërfaqeve të gjelbra publike në qytet janë pjesë e aktiviteteve të planifikuara që kemi filluar gjatë kësaj periudhe. Sipërfaqet e rregulluara të gjelbra janë pikërisht ajo që synojmë. Pra, në pjesën e ngritjes dhe rregullimit të sipërfaqeve të reja të gjelbra, u rregullua gjelbërimi i zhardinerës
Me ardhjen e ditëve të ngrohta, gjelbërimi është ai që veçohet me diversitetin e tij duke i dhënë freski dhe kolorit. Lulet janë pjesë e këtij diversiteti. Në disa lokacione nëpër gjelbërimin publik, ekipet tona këtë periudhë filluan me mbjelljen e fidanëve të luleve sezonale në sipërfaqet me lule. Në shumë ngjyra, manushaqja është ajo
Në Brigadën e 16-të Maqedonase në Komunën e Gazi Babës, ekipet në terren nga Sektori Ngritja e Gjelbërimit, filluan me realizimin e rregullimit hortikulturor të parkut “Skulptura” me sipërfaqe të përgjithshme prej 4200 m2. Me aktivitetet e intervenimit në të gjithë bimësinë, punimet tokësore, mënjanimin e mbeturinave, ripërtëritjes së tokës, do të instalohet sistem ujitjeje,
Aguliçja është ndër lulet e para që lulëzon para ardhjes së pranverës. Emri vjen nga fjala latine "primus", që do të thotë "i parë". Për shkak të kësaj etimologjie, aguliçja mund të shihet si përfaqësuese e rinisë, fillim i një faze të re dhe i jetëgjatësisë. Gjithashtu, aguliçja e paralajmëron ardhjen e pranverës me kuptimin
Aktivitetet e planifikuara për ngritjen dhe rregullimin e sipërfaqeve të gjelbra publike i fillojmë në disa lokacione nëpër gjelbërimin publik. Sipas Programit të miratuar vjetor për punën për vitin 2022 të ndërmarrjes, dhe në koordinim të përbashkët me Qytetin e Shkupit, në sipërfaqet e gjelbra publike është paraparë formimi i sipërfaqeve të reja të gjelbra,
Sot drejtori realizoi takim me përgjegjësit e të gjitha rajoneve të ndërmarrjes në qytetin. Me inxhinierët dhe teknikët e Sektorit Gjelbërimi i Qytetit, e në prag të ditëve të pranverës në mbledhjen u diskutua për gjendjen e terrenit në sipërfaqet e gjelbra publike në qytet, si dhe për të gjitha aktivitetet që zhvillohen për mirëmbajtjen
Ekipet nga rajoni i Karposhit së bashku me punëtorët e Florakom SHPKNJP, kanë nisur aksionin e përbashkët për pastrimin e serrës së madhe në hyrje të ndërmarrjes. Disa nga serat, të cilat shumë vite nuk ishin në funksion dhe ishin të parregulluara dhe të lëna pas dore, me propozim të udhëheqësisë së re dhe me