Проектите за уредување на зелените површини низ градот и понатаму се на листата на приоритети за хортикутурно разубавување на јавнните површини. Во таа насока, теренските екипи изминативе денови започнаа со активности за уредување на бул.АСНОМ започнувајќи од улица Беласица. Станува збор за уредување на странично зеленило на булеварот, како и на средишната жардиниера поставена поради
Во организација на Град Скопје и во кординација со сите градски јавни претпријатија, пролетната акцијата за средување на градот се одвива според однапред планираните активности. Неделава во Карпош беше опфатено зеленилото долж булеварите: 8ми Септември, Илинден, Партизански одреди, ул.Никола Парапунов, М.Т.Гологанов, Васил Чакаларов, на ул.Московска, ул.Јури Гагарин и ул.Рузвелтова.Секторот Дрвореди по Решенијa издадени од Секторот
Почнувајќи од денес па се до 01.04.2022 година, продолжуваат активностите на нашите екипи за средување и уредување на јавните зелени површини на територија на општина Карпош. Пролетната акција во организација на Град Скопје, а во соработка со градските јавни претпријатија, досега се одвива според планиранто, каде изминатата недела успешно се реализира во општина Кисела Вода.
Планираните и координаирани активности на теренските екипи за пролетно средување и уредување на зелените површини опфатени со Акцијата во организација на Град Скопје, а во соработка со сите градски јавни претпријатија, која оваа недела започна и се одвиваше на територија на општина Кисела Вода, успешно се реализира. Поволните временски услови овозможија тековно, истата да се
Дел од активностите кои во овој пролетен период ги извршуваат нашите екипи, се припремата и подготовката на подигање и уредување на  јавни зелени површини, на неколку локации во градот.  Насочувајќи се на планираните активности во уредување на  зелените површини деновиве, теренските екипи по налог на Град Скопје, отпочнаа со расчистување на површината и формирање на
Денот на пролетта го одбележуваме со голема акција за средување на сите скопски општини, во организација на Град Скопје и во координација со сите градски јавни комунални претпријатија. Акцијата започна рано утрово на бул.Борис Трајковски во општина Кисела Вода каде нашите екипи вршат кастрење на дрворедите и сечење на дрвјата за кои има издадено Решение,
Она на што изминатиов период нашите екипи работеа се новите парковски елементи во реонот Рајски Парк во населбата Ново Лисиче. На местото на постоечките павилјони, кои изминатиот период беа мета на вандалско уништување од страна на несовесни сторители, екипите изработија и поставија нови дрвени објекти. Истовремено, се изработија нови комплети на клупи и маси, корпи
Обилните снежни врнежи викендов ги интензивираа активностите на нашите екипи. Секторот „Дрвореди“ работејќи и во вечерните часови, вршеа расчистување на паднати дрвја и гранки на повеќе локации низ скопските општини. На најкритичните места онаму каде што имаше паднато дрвја врз сообраќајниците се интервенираше веднаш, заради обезбедување на непречено одвивање на сообраќајот. Поради постојаните дојави за
Роденденот на нашето претпријатие први Март, оваа година  го одбележивме сo голена акција за чистење во кругот на претпријатието. Сите вработени  заедно со директорот Сотировски распределени во групи на повеќе локации во кругот на претпријатието, го чистеа зеленилото од избојци, отпадоци и смет. Во акцијата беше вклучена и механизација при што се изврши кастрење на