На новоформираниот зелен коридор во населбата Бутел 1, изминатиов период интензивно се работеше на негово целосно хортикултурно уредување. Новиот лик и дополнителното зеленило во овој предел од општината, на кои се работеше се одвиваа етапно, каде што првиот дел од улицата Бутелска1 се уреди со површина од 1.496 квадратни метри. Продолжувајќи долж улицата се уреди
Во населбата Автокоманда на улицата 16-та Македоска бригада периодов се изврши обновување на паркот „Скулптура“. Во паркот кој е со површина од 4.200 квадратни метри се изврши целосно обновување на јавниот простор. Се работеше на комплетно уредување на површината, каде што при уредувањето  се извршија повеќе интервенции на целата вегетација, при што се засадија нови
Проектите за уредување на зелените површини низ градот и понатаму се на листата на приоритети за хортикутурно разубавување на јавнните површини. Во таа насока, теренските екипи изминативе денови започнаа со активности за уредување на бул.АСНОМ започнувајќи од улица Беласица. Станува збор за уредување на странично зеленило на булеварот, како и на средишната жардиниера поставена поради
Во организација на Град Скопје и во кординација со сите градски јавни претпријатија, пролетната акцијата за средување на градот се одвива според однапред планираните активности. Неделава во Карпош беше опфатено зеленилото долж булеварите: 8ми Септември, Илинден, Партизански одреди, ул.Никола Парапунов, М.Т.Гологанов, Васил Чакаларов, на ул.Московска, ул.Јури Гагарин и ул.Рузвелтова.Секторот Дрвореди по Решенијa издадени од Секторот