Градоначалничката Данела Арсовска официјално го назначи  Реџепи Зухејр за нов в.д. директор на ЈП Паркови и зеленило. Досегашниот директор Сотировски Ангеле му го отстапи директорското место на новиот директор. Благодариме на Сотировски за заложбите во изминативе девет и пол месеци, неговата посветеност и постигнатите резултати. На новиот директор Реџепи Зухејр  му упатуваме честитки и му
Теренските екипи по налог на Град Скопје целосно го завршија уредувањето на новиот парк во населбата Ченто, кој се простира на површина од 5.000м². Паркот што се протега од улицата Јужноморавски бригади до каналот во општина Гази Баба, е комплетно ново место за рекреација и одмор на отворено за посетителите, особено за жителите од овој
Еден од приоритетните проекти на кои интензивно и посветено периодов  екипите работат  во координација со Град Скопје, е  отпочнувањето на подигање на мега паркот во општина Ѓорче Петров на место на долгогодишната дива депонија. Во Скопје, со оглед на состојбата со загадувањето, особено во зимскиот период, неопходно е подигање на нови зелени површини кои се
Теренските екипи деновиве  вршат интензивни активности на уредување на вегетацијата на кејот на реката Вардар во кординација со Град Скопје и другите  јавни претпријатија. Уредувањето  започна на потег од Железниот мост, долж  десното течение на реката Вардар кон мостот Гоце Делчев, како и на  потег од Железниот мост долж левото течение на реката Вардар кон
Изминатиов период екипите по налог на Град Скопје забрзано работат на подигање и уредување на јавна површина за целосна реконструкција на левата страна на кејот на Вардар. На потег од мостот Мајка Тереза до Железничкиот мост екипите на терен привршуваат со првата фаза на расчистување на просторот, рамнење на површината, а деновиве се отпочна и
Покрај вообичаените редовни активности за уредување  на зелните површини низ градот, периодов екипите вршат и активности во делот на она што го опфаќа одржување и заштитата на зеленилото. Така, деновиве на повеќе локации низ зеленилото во градот се врши третирање на растенијата за заштита од разни видови на членконоги инсекти, растителни вошки и штетници. Со
Екипите деновиве со акција за косење на зеленилото на кејот на р.Вардар вршат интензивни активности на уредување на вегетацијата во кординација и по налог на Град Скопје. Акцијата екипите  ја оттпочнаа во Ново Лисиче на потег од мостот Близнак се до ЈП „Лајка“ каде што неделава работат на косење на неуредените тревни површини, кастрење на
Во дел од активностите кои се во склоп на планираните работни задачи за одржување на јавните површини и паркови се вбројуваат и обновување и поставување на нови  елементи како што се садовите за отпадоци и парковските клупи низ грaдот. Изминатиов период теренските екипи по налог на Град Скопје извршија целосно обновување на садовите за отпадоци
Изминатиов период теренските екипи по налог на Град Скопје забрзано работат на подигање и уредување на нови зелени површини на повеќе локации низ градот.  Со зголемен интензитет периодов екипите работат на уредување на новиот парк во населбата Ченто, кој се простира на површина од 5.000м². Паркот што се протега од улицата Јужноморавски бригади до каналот,
Екипите од Секторот Подигање зеленило изминатиов период според  планираните активности во координација со Град Скопје извршија уредување на нови зелени површини на повеќе локации низ градот. Така, се заврши  реконструкција на  јавна зелена површина, зелен коридор  потег од аголот на улица Февруарски поход со булевар Видое Смилевски Бато до булевар Србија, во општина Аеродром. Теренските