Информација до јавноста дека на 8 и 9 октомври (сабота и недела), наши екипи на бул. 8 Септември во близина на Факултетот за драмски уметности, ќе вршат интервенција на отстранување на две дрвја, по издадено Решение од страна на Секторот за комунални работи на Град Скопје. Се работи за дрвја со висина од 35 метри
Градоначалничката Данела Арсовска официјално го назначи  Реџепи Зухејр за нов в.д. директор на ЈП Паркови и зеленило. Досегашниот директор Сотировски Ангеле му го отстапи директорското место на новиот директор. Благодариме на Сотировски за заложбите во изминативе девет и пол месеци, неговата посветеност и постигнатите резултати. На новиот директор Реџепи Зухејр  му упатуваме честитки и му
Теренските екипи по налог на Град Скопје целосно го завршија уредувањето на новиот парк во населбата Ченто, кој се простира на површина од 5.000м². Паркот што се протега од улицата Јужноморавски бригади до каналот во општина Гази Баба, е комплетно ново место за рекреација и одмор на отворено за посетителите, особено за жителите од овој
Еден од приоритетните проекти на кои интензивно и посветено периодов  екипите работат  во координација со Град Скопје, е  отпочнувањето на подигање на мега паркот во општина Ѓорче Петров на место на долгогодишната дива депонија. Во Скопје, со оглед на состојбата со загадувањето, особено во зимскиот период, неопходно е подигање на нови зелени површини кои се
Теренските екипи деновиве  вршат интензивни активности на уредување на вегетацијата на кејот на реката Вардар во кординација со Град Скопје и другите  јавни претпријатија. Уредувањето  започна на потег од Железниот мост, долж  десното течение на реката Вардар кон мостот Гоце Делчев, како и на  потег од Железниот мост долж левото течение на реката Вардар кон
Ја информираме јавноста дека, викендов  30 и 31 јули, наши екипи на булевар Борис Трајковски бр.9 ќе вршат интервенција за отстранување на две дрвја. Се работи за две ризични (опасни) дрвја, кои се со висина од над 35метри и кои се навалени над околните куќи и со голем ризик и имаат опасност од паѓање. Акцијата
Изминатиов период екипите по налог на Град Скопје забрзано работат на подигање и уредување на јавна површина за целосна реконструкција на левата страна на кејот на Вардар. На потег од мостот Мајка Тереза до Железничкиот мост екипите на терен привршуваат со првата фаза на расчистување на просторот, рамнење на површината, а деновиве се отпочна и