Уредувањето и одржувањето на јавното зеленило во градот не секогаш е само одговорност, туку и многу повеќе од тоа. Директорот Сефи Шабани заедно со раководниот тим на претпријатието се увери во предизвиците со кои се соочуваат теренските екипи при реализирање на работните задачи, следејќи го текот на активностите на кроење на дрвјата на улица Јордан
Покрај секојдневното и редовно одржување на зеленилото во Градскиот парк, нашите теренски екипи денес извршија рачно полевање на садници и собирање на лисја. Секако во зацртаните активности за одржување на паркот ги издвојуваме и континуираното косење на тревната површина, собирањето откос, кроење на нискостеблестата вегетација и дрвја. А особено пролетното и есенското уредување на цветните
Продолжува уредувањето на зелените површини низ градот! Косењето на тревните површини периодов е континуирана активност на нашите теренски екипи. Нашите екипи деновиве со соодветна механизација извршија косење на зелениот коридор на улица Есенинова, во општина Кисела Вода, но не изостанаа и кружните текови низ општината, како и зеленилото покрај улиците и булеварите.
Комплетно уредување на зеленилото во центарот на градот Со активности на кроење и обликување на нискостеблестите растенија, косење и собирање на отпадоците, денес екипите вршат темелно уредување на зеленилото. Опфатени се следните локации: - булевар Крсте Петков Мисирков, - околината на платото пред МКЦ - по должината на кејот на Вардар во овој дел. Септември
Наш особен приоритет во работата е редовното одржување и уредување на зеленилото покрај главните булевари во градот. Токму тоа се и денешните активности на екипите - уредување на зеленило на средишните жардиниери помеѓу булевар Јане Сандански и булевар Кузман Јосифовски Питу, сѐ со цел поголема прегледност, видливост и безбедност на возачите и сите учесници во
Деновиве нашите екипи извршија целосна реконструкција на дел од поставената парковска опрема на локалитетот Кањон Матка. Металната конструкција од комплетот на парковски маси и клупи ја бојадисавме и ги заменивме со нови старите и оштетени делови на дрвените елементи. Составен дел на парковите и парк-шумите е парковската урбана опрема, која како место за починка и
Денешната работна акција за уредување на јавното зеленило ја спроведуваме на бул. Партизански одреди. Поради потребата од сигурно и безбедно движење на возачите низ сообраќајниците во градот, на потегот од мостот Обединети нации кон Центар вршиме кроење и обликување на украсните грмушки и дрвја во средишното зеленило. Булеварското зеленило коешто го разубавува просторот претставува и
Денеска започнавме акција за чистење и уредување на зеленилото на бул. М. Т. Гологанов. Реонски организирано, по должина на средишното и странично зеленило на булеварот, вршиме косење на трева, собирање откос, отстранување на дивоизрасната вегетација, собирање на хартија и отпадоци и утовар во камион. Оперативните работни задачи се одвиваат етапно според планираните приоритети и истите
Кроење на суви и надвиснати гранки над велосипедските и пешачките патеки. Нашите екипи деновиве го уредуваат булеварското зеленилото на повеќе локации низ општина Карпош. Со цел зголемена прегледност и безбедност на минувачите денес се кастрат и се обликуваат крошните на дрвјата по должина на ул.Никола Парапунов.
Видливо се забележува новото хортикултурно уредување кое деновиве го вршиме по должина на целата средишна жардиниера на булевар Илинден, како и на делови од страничното зеленило. Вака украсено зеленилото, веќе дава поинаква слика на картата на зелениот колаж на градот.