Кроење на украсните јаболчиња на бул. Илинден
Започнавме со пролетното садење на листопадни садници, низ повеќе локации во градот.
Синдикалната организација и претставници на менаџментот на претпријатието со симболичен подарок на колегите кои заминуваат во пензија и оние со полни 25 години работен стаж, им упатија честитки за посветеноста во работата, досегашните вложувања и им посакаа пријатни пензионерски денови.
Отпочнавме со копање на дупки и припрема на теренот за престојното садење на нови садници низ зелените површини во градот.
Подготовка на новиот цветен расад кој пролетва ќе го разубавува градот.
Денес започнавме со акција за уредување на зеленилото на патот од Долно Свиларе кон Кондово, со активности на косење, собирање откос, кастрење дивоизрасната вегетација, собирање хартија и отпадоци и утовар. Акцијата ќе продолжи и наредните денови.
Ги прашиме цветните површини во централното градско подрачје.
На вчерашната седница на Советот на Град Скопје се донесе Одлука за изградба на Мега парк во општина Чаир. Се радуваме што ќе допринесеме за повеќе зелени површини во градот! Продолжуваме со агендата за чисто и зелено Скопје!
Сезонско цвеќе ги краси леите низ градот Отпочнавме со промена и дополнување на зимскиот цветен расад на повеќе локации низ зеленилото во градот. Денес новите цветови веќе се забележуваат на цветните површини спроти ЈЗУ Градска болница, а деновиве со љубичица ги уредивме и цветните леи пред Републичко собрание.
На зеленилото на бул.Филип Втори денес продолжуваме со акцијата за уредување на јавното зеленило, каде екипите вршат: -Косење на трева -Собирање откос -Кроење на грмушки -Собирање на хартија и отпадоци -Утовар во камион Согласно планот за работа активностите ќе се одвиваат и наредните денови, на претходно предвидени локации низ градот.