Me kërkesë të NQP-së, sot ekipet e Sektorit Aletë e Drurëve krasitën dhe formësuan pemët para hyrjes së teleferikut në Vodnon e Mesme, për të siguruar lëvizjen e sigurt të vizitorëve.
Krasitja e bimësisë, rregullimi i gjelbërimit, mbledhja e gjetheve, letrave dhe mbeturinave janë aktivitetet të cilat sot jemi duke i realizuar në komunën e Çairit.
Pas erës së fortë që e goditi rajonin e qytetit këtë fundjavë, ekipet e terrenit janë duke i mbledhur degët e rëna nga pemët në bulevardin Aradhet Partizane, Ilinden dhe Teodosie Golloganov, si dhe nga Parku i Qytetit.
I njoftojmë qytetarët që të mos i parkojnë automjetet e tyre nën pemët për shkak të njoftimeve nga DPHM për motin e paqëndrueshëm të shoqëruar me erë mesatare dhe erë të fortë, që do të përforcohet edhe më tej gjatë natës dhe gjatë ditës së nesërme. Nëse vëreni pemë të rënë, Ju lutemi ta raportoni
Vazhdon aksioni për pastrimin dhe rregullimin e gjelbërimit në rrugën për në Bojanë. Me numrin e rritur të punëtorëve dhe mekanizimit, intensivisht është duke u pastruar bimësia përgjatë rrugës për në fshatin Bojanë, me ç'rast bëhet: ➪ Kositja e sipërfaqeve me bar, ➪ Krasitja e bimësisë me kërcell të ulët dhe e pemëve, ➪ Pastrimi
Sot ekipet e Sektorit Aletë e Drurëve në bashkëpunim me NP Parkingu i Qytetit е rregullojnë gjelbërimit pranë parkingut zona D3, prapa QT Biser në komunën e Aerodromit. Është duke u realizuar krasitja dhe formësimi i kurorave të pemëve, me qëllim të parkimit më të aksesueshëm dhe më të sigurt të automjeteve.
Kushtet e volitshme klimatike na lejuan të fillojmë me mbjelljen e bimësisë në hapësirën te Hamami i Daut Pashës, që përfshin rregullim të plotë hortikulturor me fidanë të rinj.
Me manushaqen sezonale sot i rregullojmë lehet e luleve në rajonin Kalaja.
Këtë periudhë ekipet janë duke punuar në rregullimin e gjelbërimit në sipërfaqen publike – sheshi i gjelbër në qendrën e qytetit. Rregullimi hortikulturor është duke u zhvilluar gradualisht nga përmendorja "Filipi i Dytë deri te Hamami i Daut Pashës". Vazhdojmë me aktivitetet për rregullimin e sipërfaqeve të gjelbra nëpër qytet!
Sot në parkun e qytetit u realizua aksioni i iniciuar nga kompania farmaceutike Rosh, në bashkëpunim me Klinikën Universitare për Neurologji, Shoqatën Neurologjike të Maqedonisë dhe Qytetin e Shkupit. Në prani të përfaqësuesve të Rosh dhe drejtorit të Klinikës për Neurologji, ekipet e NP Parqe dhe Gjelbërime në sipërfaqen pas shatërvanit të lules Zambaku i