Lajmet e rreme dhe manipulimet me agjendë politike dhe qëllime dashakeqe janë një dukuri të cilën duhet ta luftojmë si shoqëri, duke i respektuar konventat ndërkombëtare për mbrojtjen e lirisë së fjalës, por edhe konventat ndërkombëtare për luftimin e gjuhës së urrejtjes. NP "Parqe dhe Gjelbërime" e përshëndet dhe e mbështet qëllimin e Ambasadës së
Temperaturat e larta që kanë përfshirë zonën e Shkupit gjatë kësaj periudhe sjellin rrezik të shtuar të zjarreve në ambiente të hapura, prandaj apelojmë tek të gjithë qytetarët që të jenë më vigjilentë dhe më të mobilizuar. Me qëllim për të parandaluar pasojat e padëshiruara, apelojmë që të mos ndizet zjarr në ambient ​​të hapur,
I njoftojmë qytetarët se nga data 26.06.2023, rampa në Vodnon e Mesme do të jetë e mbyllur 24 orë, përveç automjeteve zyrtare policore dhe ushtarake, autoambulancave dhe brigadës së zjarrfikësve dhe automjeteve për të cilat Qyteti i Shkupit ka lëshuar leje për qarkullim. Telefoni i shërbimit kujdestar të Vodnos së Mesme 071 223 834.
Për shkaqe shëndetsore sot parashtrova dorëheqje nga funkcioni drejtor në NP Parqe dhe Gjelbërime. E falenderoj kryetaren Arsovska për besimin dhe mundësin e dhënë, por shëndeti është më i rëndësishëm se çdo funkcion. Udhëheqesis së re i dëshiroj punë të mbarë dhe të suksesshme. Me respekt Z.Rexhepi
Zuhejr Rexhepi u zgjodh drejtor i NP Parqe dhe Gjelbërime Me Aktvendimin për zgjedhjen e drejtorit të Ndërmarrjes Publike “Parqe dhe Gjelbërime” Shkup nr.04-716/1 më datë 11.04.2023, në pajtim me Ligjin për Vetëqeverisje Lokale dhe Ligjin për Ndërmarrjet Publike, Kryetarja e qytetit të Shkupit, Danella Arsovska drejtorin e deritanishëm UD, Zuhejr Rexhepi e emëroi drejtor
I njoftojmë qytetarët që të mos i parkojnë automjetet e tyre nën pemët për shkak të njoftimeve nga DPHM për motin e paqëndrueshëm të shoqëruar me erë mesatare dhe erë të fortë, që do të përforcohet edhe më tej gjatë natës dhe gjatë ditës së nesërme. Nëse vëreni pemë të rënë, Ju lutemi ta raportoni
NP Parqe dhe Gjelbërime e njofton publikun se mbrëmë rreth orës 01:00 ka shpërthyer zjarr në drejtorinë e ndërmarrjes, konkretisht në pjesën e arkivit, magazinës dhe ambientet e Sektorit për Financa. Pas intervenimit të shpejtë të shërbimit të rojës dhe ndërhyrjes së shpejtë të zjarrfikësve, zjarri është shuar në kohë dhe nuk është shkaktuar dëm
Informatë për publikun se më datë 8 dhe 9 tetor (e shtunë dhe e diel), ekipet tona në bul. 8 shtator në afërsi të Fakultetit të Arteve Dramatike do të bëjnë heqjen e dy drurëve, pas Vendimit të lëshuar nga Sektori për Punë Komunale i Qytetit të Shkupit. Bëhet fjalë për drurë me lartësi prej
Njoftojmë publikun se këtë fundjavë më datë 30 dhe 31 korrik, ekipet tona në bulevardin Boris Trajkovski nr.9, do të intervenojnë në mënjanimin e dy drurëve. Bëhet fjalë për dy drurë të rrezikshëm me gjatësi mbi 35 metra të cilat anojnë mbi shtëpitë përreth dhe rrezikojnë të bien. Aksioni është planifikuar të realizohet dy ditë,
Pas motit të lig dhe erës së fortë gjatë ditës së djeshme në Shkup, ekipet tona gjatë orëve të pasditës intervenuan në lokacionet pasi morën njoftime për drurë dhe degë të rënë. Deri në orët e vona të mbrëmjes është intervenuar në këto lokacione: - rr. Aco Karamanov; rr. Viktor Igo; Bulevardi i 3-të i