Sot kishim nder dhe kënaqësi të marrim pjesë në nismën rajonale "Pema e Miqësisë", e cila mbahet për të tretin vit radhazi edhe në vendin tonë, të organizuar nga AirCare - Air Quality & Pollen App me ndihmën e European Fund for the Balkans. Në aksionin e sotëm, i cili mbahet njëkohësisht në disa qytete
Të nderuar, Qëndrimi diskriminues i grupit të këshilltarëve të VMRO-DPMNE-së në Këshillin e Qytetit të Shkup është i palejueshëm. Në vijim teksti integral i fjalimit tim në konferencën e shtypit në Qytetin e Shkupit: -Në seancën e kaluar ndodhi një skandal për të cilin desha të vë theksin në këtë seancë, por meqë nga foltorja
Sot, me një pjesë të menaxhmentit dhe përfaqësuesit e Stopanska bankës, së bashku me drejtorin Zuhejr Rexhepi dhe përfaqësues të qytetit të Shkupit, mbollëm 28 pemë të llojit të qershisë japoneze në gjelbërimin në rr. Keji 13 Nëntori. Fidanët e rinj janë donacion nga banka, të cilat janë pjesë e aktiviteteve të planifikuara për mbjelljen
Sot kryetarja Danella Arsovska dhe drejtori Zuhejr Rexhepi bashkë me kryetarin e komunës së Sarajit Blerim Bexheti, vizituan QRS Saraj për t'i inspektuar aktivitetet në terren. Në planin e aktiviteteve të punës të cilat këtë periudhë i realizuam është projekti për rregullimin e gjelbërimit publik në komunën e Sarajit, ku filluam me rregullimin hortikulturor të
Krahas mbledhjes së përditshme të gjetheve të rëna në sipërfaqet e gjelbra, këto ditë do të vëreni edhe krasitje të fidanëve dhe shkurreve nga duart e zellshëm të ekipeve të terrenit përgjatë bulevardeve dhe parqeve të qytetit.
Në aktivitetet e mbjelljes vjeshtore të fidanëve të rinj përfshijmë edhe Parkun e Parajsës, në lagjen Lisiçe e Re. Sot, ekipet e atij rajoni janë duke mbjellë shkurre gjethembajtëse të llojit fotinë, duke formuar një labirint. Labirinti i ri përshtatet në mënyrë të përkryer në ambientin e kësaj sipërfaqe të parkut.
Ekipet e rajonit Rektoratit me kontributin e tyre vetëmohues u përpoqën që qendra e qytetit të jetë gjithmonë e bukur, me fidanë lulesh sezonale dhe fidanë të rinj.
Me fidanë dhe shkurre të reja gjetherënëse, gjethembajtëse, këto ditë në mënyrë hortikulturore e pasuruam gjelbërimin në parkun në rrugën Brigada Juzhnomoravski në Komunën e Gazi Babës. Në sheshin e gjelbër të saposhtruar, i cili më parë ishte një hapësirë e parregulluar, bëmë pastrimin e plotë të tij dhe rregullimin e lokacionit duke formuar një
Po përfundojmë me zbukurimin me lule të Parkut të Qytetit për këtë vjeshtë, ku larmia e ngjyrave të luleve spikat gjallërisht në gjelbërimin në park.
Në këtë lokacion i cili shumë vite ishte i parregulluar, tashmë shihet sipërfaqja e gjelbër, ku këto ditë ekipet e rregulluan në mënyrë hortikulturore duke mbjellë bimë të reja me kërcell të ulët të llojit euonymus alatus.