Javën e punës e filluam me kositjen e barit, mbledhjen e barit të kositur dhe mbeturinave si dhe pastrimin e shtigjeve nëpër gjelbërimin e kejit të Vardarit. Në shtrirjen nga salla sportive Jane Sandanski deri te ura në vendbanimin Novo Lisiçe, rregullimi do të bëhet në faza në ditët në vijim.
Gjatë kësaj periudhe po punohet me përkushtim për rregullimin e gjelbërimit te rrethrrotullimi dhe parku i skulpturave në lagjen Zhelezara. Aktivitetet do të zhvillohen në ditët në vijim, duke vazhduar me rregullimin e pjesës tjetër të gjelbërimit në këtë pjesë të qytetit.
Nga aktivitetet e sotme pranverore në Qendër, veçojmë karasitjen e bimësisë, të zhardinieres qendrore në Bulevardin K. P. Misirkov.
Sot në kuadër të bashkëpunimit të vazhdueshëm të përbashkët me SHA Stopanska banka - Shkup, realizuam aktivitetin e mbjelljes së fidanëve. Rregulluam hapësirën e gjelbër në Luna Park me fidanë me gjelbërim të përhershëm dhe shtuam bimësinë në Kopshtin Botanik. Vazhdojmë me realizimin e aktiviteteve të projektit #GreenWall për gjelbërimin e qytetit dhe deri më
Ne kryejmë aktivitetet sezonale të ruajtjes së bimësisë dhe gjelbërimit në vazhdimësi. Javën e punës e nisëm duke shkurtuar dhe formësuar mbulesat e pemëve në rrugët Petar Mandzukov dhe Nikola Vaptsarov.
Këtë periudhë rreth qytetit mjaft mbresëlënëse dhe të dukshme janë këto lule të verdha, të njohura edhe si jasmini i dimrit (Jasminum nudiflorum). Një nga karakteristikat e jaseminit dimëror është se lulëzon në muajt e dimrit, duke i dhënë ngjyrë peizazheve dimërore. Është i njohur për forcën dhe aftësinë për t'i bërë ballë temperaturave më
Vazhdojmë me aktivitetet e mirëmbajtjes pranverore të sipërfaqeve të gjelbra duke kositur gjelbërimin në rrethrrotullimin dhe rrugën Ferid Murati në lagjen Fushë Tophanë.
Aktiviteti ynë i zakonshëm gjatë kësaj periudhe është kositja e sipërfaqeve të barit. Sot kemi kryer kositje mekanike dhe grumbullim të kashtës në parkun e pensionistëve në lagjen Draçevë.
Në prag të pranverës po zhvillojmë aktivitete për mirëmbajtjen e gjelbërimit në anën e djathtë të Vardarit.
Pasi ekipet tona në terren pastruan kanalet dhe liqenet në Parkun e Qytetit dhe krasitën degët përreth, tani ato janë mbushur sërish me ujë. U bëjmë thirrje të gjithë vizitorëve të Parkut të Qytetit që të mos hedhin mbeturina në liqene dhe të respektojnë rendin komunal.