Mimoza është lloj i përbërë prej rreth 400 lloje shkurresh dhe barnash. Emri rrjedh nga fjala “mimos” që do të thotë aktor, dhe “osa” që do të thotë i ngjashëm. Kombinimi i këtyre dy fjalëve përshkruan se si kjo lule e shpreh energjinë jetëdhënëse me petalet të cilat reagojnë shpejt nga prekja e dikujt. Mund të jetojë mbi 50 vjet duke formuar lule të bukura që zgjasin nga janari deri në mars. Simbolizon butësinë dhe ndjeshmërinë. Ajo rritet në shumë vende të botës dhe me pamjen dhe aromën e saj ngjall bukuri.

Disa njerëz mendojnë se mimozat përfaqësojnë dashurinë dhe lumturinë, ndërsa të tjerë besojnë se simbolizojnë fundin e dimrit. Kjo lule përfaqëson Diellin, ajo shumë njerëzve u sjell buzëqeshje për shkak të hijeshisë së saj të ndritshme. Mimoza simbolizon thirrjen për të jetuar me zemër të hapur, për të qenë të sjellshëm me njerëzit dhe t’i bashkëndiejnë nevojat e tyre. Lulet janë simbol i unitetit dhe kuptimit të jetës, dhe natyra e tyre e ngrohtë është shkak për shpresë. Gjithashtu, shumë poetë e përdorin këtë lule edhe si simbol i dashurisë së fshehtë, ndërsa në Shtetet e Bashkuara të Amerikës mimozat lidhen ngushtë me Ditën e Gruas, ku përfaqësojnë forcën, vendosmërinë dhe vullnetin e gruas. Kjo është një shenjë se femrat duhet ta respektojnë bukurinë që e posedojnë në botë.

Share