Bliri është pemë atraktive me kurorë të madhe dhe është ideale për mjedise urbane sepse është tolerante ndaj kushteve të ndryshme përfshirë ndotjen e ajrit. Në Shkup gjendet bliri i argjendtë (Tilia tomentosa), bliri gjethevogël (Tilia cordata) dhe bliri gjethegjerë (Tilia platyphylls). Kjo pemë mund të jetojë disa qindra vite dhe të arrijë një lartësi
Mimoza është lloj i përbërë prej rreth 400 lloje shkurresh dhe barnash. Emri rrjedh nga fjala "mimos" që do të thotë aktor, dhe "osa" që do të thotë i ngjashëm. Kombinimi i këtyre dy fjalëve përshkruan se si kjo lule e shpreh energjinë jetëdhënëse me petalet të cilat reagojnë shpejt nga prekja e dikujt. Mund
Aguliçja është ndër lulet e para që lulëzon para ardhjes së pranverës. Emri vjen nga fjala latine "primus", që do të thotë "i parë". Për shkak të kësaj etimologjie, aguliçja mund të shihet si përfaqësuese e rinisë, fillim i një faze të re dhe i jetëgjatësisë. Gjithashtu, aguliçja e paralajmëron ardhjen e pranverës me kuptimin
Për dallim nga njerëzit, drunjtë e vjetër rriten më shpejtë se sa drunjtë e rinj, këtë e dëshmon një hulumtim i ri. 97% nga llojet e hulumtuara rriten shumë më shpejtë me kalimin e kohës. Ndjenja intuitive lidhur me pjesën më të madhe të qenieve të gjalla por edhe për njerëzit, na thotë se rritja
Në suaza të parkut të luleve “Ashikaga” në Japoni jeton lloji tejet i bukur i drurit “Visteria” për të cilin shpesh flitet dhe mendohet se është lloji më i bukur i drurit në mbarë botën. Druri më i madh dhe më i vjetër në Japoni, ky lloj është atraksioni kryesor i parkut të luleve, duke
Nga të gjitha llojet e luleve të freskëta, pa mëdyshje krizantemat janë më të preferuarat. Pa dallim të rastit, krizantemat paraqesin dhuratat ideale edhe në rastet kur dhurata Juaj i dedikohet personit i cili ka vlerë të posaçme për Ju por edhe për rastet kur in blini për veten tuaj, por gjithsesi çdoherë është interesante

Bimët e dhomave jo vetëm që ofrojnë ngrohtësi në shtëpinë tuaj, por të njëjtit e zmadhojnë koncentrimin e oksigjenit në hapësirat. Për fat të keq, ndonjëherë për shkaqe të pasqarueshme bimët fillojnë të vyshken. Për këtë gjendje kontribuojnë dëmtuesit e vegjël, mizat – mushicat e vogla të cilat vështirë mund të shihen me sy. Për

Është kjo një periudhë e vështirë e vitit për miqtë tuaj të shtëpisë – bimët, kur gjethet fillojnë të zverdhen dhe për këtë arsye bimët marrë në përgjithësi lënë përshtypjen se po vuajnë. Por, mos u brengosni!  Për Ju kemi disa këshilla  të cilat do të ju ndihmojnë që bimëve tu ktheni pamjen e lumtur