Bimët e dhomave jo vetëm që ofrojnë ngrohtësi në shtëpinë tuaj, por të njëjtit e zmadhojnë koncentrimin e oksigjenit në hapësirat.

Për fat të keq, ndonjëherë për shkaqe të pasqarueshme bimët fillojnë të vyshken. Për këtë gjendje kontribuojnë dëmtuesit e vegjël, mizat – mushicat e vogla të cilat vështirë mund të shihen me sy.

Për fat të mirë ekziston një truk i thjeshtë i cili mundëson që me shpjetësi të liroheni nga mushicat që gjenden në saksitë e luleve.

Për realizimin e këtij truku, nevojiten vetëm disa fije të thjeshta qibriti !

Thjeshtë ngulitni fijet e qibritit me majen e tyre ne dhe, në largësi prej 5 cm nga skajet e saksisë dhe ujitni lulen.

Pas dy ditëve, zëvendësoni fijet e vjetra dhe fije të reja, dhe për dy ditë mushizat do të humben.

Tani e më tutje, nuk do ti spërkatni bimët e dhomave me insekticide. Fosfori dhe squfuri që janë pjesë e tretjes së majes së fijeve të qibritit, depërtojnë në dheun dhe gradualisht e lirojnë bimët nga “mysafirët” e padëshiruar.

Që ta paradaloni dukurinë e shfaqjes së kërpudhave, shkrytëzoni monedha nga bakri. Vendosni disa monedha në dheun përreth bimës dhe bakri do ti shkatërrojë të gjitha sporet e kërpudhave.

Share