Këtë periudhë rreth qytetit mjaft mbresëlënëse dhe të dukshme janë këto lule të verdha, të njohura edhe si jasmini i dimrit (Jasminum nudiflorum).
Një nga karakteristikat e jaseminit dimëror është se lulëzon në muajt e dimrit, duke i dhënë ngjyrë peizazheve dimërore. Është i njohur për forcën dhe aftësinë për t’i bërë ballë temperaturave më të ulëta. Shpesh përdoret në peizazhin për t’i shtuar ngjyrë kopshteve gjatë muajve të ftohtë kur shumë bimë të tjera janë në gjumë. Jasemini i dimrit prodhon lule të verdha të shndritshme në formë ylli që dallohen nga degët e zhveshura.
Ndryshe nga disa varietete të tjera jasemini që lëshojnë një aromë të fortë, jasemini i dimrit ka një aromë të butë dhe të ëmbël. Aroma shpesh vlerësohet, veçanërisht kur bima është në lulëzim.
Ky lloj i jasemini është relativisht i lehtë për t’u rritur dhe është e adaptueshme ndaj llojeve të ndryshme të tokës.
Share