Kushtet e volitshme të motit mundësuan zhvillim të pandërprerë të aktiviteteve të cilat ekipet tona këtë periudhë i realizojnë me përkushtim në të gjitha rajonet. Në lokacionet tanimë të planifikuara në disa komuna të Shkupit, ditët e kaluara u realizua intensivisht aksioni pranveror për mbjelljen e fidanëve. Në terrenin e parapërgatitur dhe gërmimet e bëra
Pas njoftimit të marrë nga DPHM-ja se nën ndikimin e masës së ftohtë ajrore nga veriu, e cila sot e përfshiu rajonin e qytetit të Shkupit me reshje të kohëpaskohshme shiu, me ç’rast gjatë ditës do të fillojë të fryjë erë e fuqishme nga verilindja e cila do të arrijë shpejtësi deri në 60 km/orë,
Krahas rregullimit të gjelbërimit, edhe mirëmbajtja është një nga prioritetet në të cilat janë fokusuar aktivitetet e ekipeve tona këto ditë. Sidomos në këtë periudhë për vegjetacionin është karakteristik krasitja e pemëve dhe formimi i kurorave. Kështu, sot ekipe nga Sektori Aletë e Drurëve në koordinim të përbashkët me NPK 2007 Gazi Baba, filluan aksion
Mimoza është lloj i përbërë prej rreth 400 lloje shkurresh dhe barnash. Emri rrjedh nga fjala "mimos" që do të thotë aktor, dhe "osa" që do të thotë i ngjashëm. Kombinimi i këtyre dy fjalëve përshkruan se si kjo lule e shpreh energjinë jetëdhënëse me petalet të cilat reagojnë shpejt nga prekja e dikujt. Mund
Projektet e planifikuara për rregullimin e ri hortikulturor të sipërfaqeve të gjelbra publike në qytet janë pjesë e aktiviteteve të planifikuara që kemi filluar gjatë kësaj periudhe. Sipërfaqet e rregulluara të gjelbra janë pikërisht ajo që synojmë. Pra, në pjesën e ngritjes dhe rregullimit të sipërfaqeve të reja të gjelbra, u rregullua gjelbërimi i zhardinerës
Me ardhjen e ditëve të ngrohta, gjelbërimi është ai që veçohet me diversitetin e tij duke i dhënë freski dhe kolorit. Lulet janë pjesë e këtij diversiteti. Në disa lokacione nëpër gjelbërimin publik, ekipet tona këtë periudhë filluan me mbjelljen e fidanëve të luleve sezonale në sipërfaqet me lule. Në shumë ngjyra, manushaqja është ajo
Në Brigadën e 16-të Maqedonase në Komunën e Gazi Babës, ekipet në terren nga Sektori Ngritja e Gjelbërimit, filluan me realizimin e rregullimit hortikulturor të parkut “Skulptura” me sipërfaqe të përgjithshme prej 4200 m2. Me aktivitetet e intervenimit në të gjithë bimësinë, punimet tokësore, mënjanimin e mbeturinave, ripërtëritjes së tokës, do të instalohet sistem ujitjeje,
Aguliçja është ndër lulet e para që lulëzon para ardhjes së pranverës. Emri vjen nga fjala latine "primus", që do të thotë "i parë". Për shkak të kësaj etimologjie, aguliçja mund të shihet si përfaqësuese e rinisë, fillim i një faze të re dhe i jetëgjatësisë. Gjithashtu, aguliçja e paralajmëron ardhjen e pranverës me kuptimin
Aktivitetet e planifikuara për ngritjen dhe rregullimin e sipërfaqeve të gjelbra publike i fillojmë në disa lokacione nëpër gjelbërimin publik. Sipas Programit të miratuar vjetor për punën për vitin 2022 të ndërmarrjes, dhe në koordinim të përbashkët me Qytetin e Shkupit, në sipërfaqet e gjelbra publike është paraparë formimi i sipërfaqeve të reja të gjelbra,
Sot drejtori realizoi takim me përgjegjësit e të gjitha rajoneve të ndërmarrjes në qytetin. Me inxhinierët dhe teknikët e Sektorit Gjelbërimi i Qytetit, e në prag të ditëve të pranverës në mbledhjen u diskutua për gjendjen e terrenit në sipërfaqet e gjelbra publike në qytet, si dhe për të gjitha aktivitetet që zhvillohen për mirëmbajtjen