I njoftojmë qytetarët se nga data 26.06.2023, rampa në Vodnon e Mesme do të jetë e mbyllur 24 orë, përveç automjeteve zyrtare policore dhe ushtarake, autoambulancave dhe brigadës së zjarrfikësve dhe automjeteve për të cilat Qyteti i Shkupit ka lëshuar leje për qarkullim. Telefoni i shërbimit kujdestar të Vodnos së Mesme 071 223 834.
Kositja vazhdon edhe më tej të jetë aktivitet prioritar dhe i rregullt i ekipeve tona, të cilin e realizuan sot në një pjesë të gjerësive të shtratit në kejin e lumit Vardar në rajonin e Qendrës. Këto janë një pjesë e detyrave të rregullta të punës në përputhje me Programin vjetor për ngritjen dhe mirëmbajtjen
Për mirëseardhje në Shkupin tonë, atë të cilën sigurisht do ta vëreni dhe do t'ju mirëpresë në gjelbërimin e bulevardit Aleksandri i Maqedonisë është leha e rregulluar e luleve Me dashuria Për Shkupin. Slogani i luleve është pikërisht ai që spikat në hapësirën e gjelbër të bulevardit, ku këto ditë ekipet e atij rajoni e
Çelësi i violinës është figura e re me lule të cilën e formuam dhe e rregulluam me rastin e 21 Qershorit, Ditës Botërore të Muzikës. Shenja muzikore ishte frymëzim për ekipet tona të zellshme për ta vizatuar atë në gjelbërimin në parkun Ibni Pajko, ku begonia e bardhë i jep kompaktësi dhe diversitet shenjës, ndërkaq
Në dekorimin veror të qytetit me fidane të luleve sezonale, i rregulluam edhe sipërfaqet e luleve nëpër komunën e Butelit. Ditët e Kaluam ekipet e terrenit me lule të llojit begonia, karafil dhe ageratum i zbukuruan figurat dhe lehet e luleve në gjelbërimin e bulevardit te rrethrrotullimi në rajonin e Butelit. Krahas aktiviteteve të mbjelljes
Pjesë e aktiviteteve të sotme të planifikuara është edhe kositja e gjelbërimit qendror në bul. Jane Sandanski dhe Aleksandri i Madh. Ky gjelbërim është me intensitet të rritur të mirëmbajtjes dhe kositja e rregullt e barit dhe mirëmbajtja e vegjetacionit është prioritet sidomos në këtë periudhë të vitit.
U.D Drejtori Sefi Shabani, inspektoi gjendjen dhe aktivitetet operative të objekteve në terren, të cilat i realizon Sektori Ngritja e Gjelbërimit, me urdhër të Qytetit të Shkupit, Gjelbërimi i sipërfaqeve të reja është angazhimi ynë, të cilin bashkë me Qytetin e Shkupit insistojmë ta realizojmë përmes projekteve të planifikuara në disa lokacione nëpër gjelbërimin e
Përveç që kositja e rregullt e barit e përmirëson pamjen vizuale të parqeve dhe krijon një atmosferë të bukur për vizitorët, ajo gjithashtu e stimulon rritjen dhe rigjenerimin. Pas kositjes, bari ka mundësi për absorbim më të mirë të dritës diellore, gjë që e përmirëson fotosintezën dhe rritjen bimore. Kjo ndihmon në mirëmbajtjen dhe zgjerimin
Për dukshmëri dhe siguri më të madhe në komunikacion, bëjmë krasitjen e degëve të varura të drurëve përgjatë rr. Vasil Çekallarov, pas aktvendimit të lëshuar nga Sektori për punë komunale i Qytetit të Shkupit.
Në parkun Maqedonia i cili të magjeps me koloritin shumëngjyrësh të luleve në lehet dhe figurat e luleve, mund të kaloni çaste të mrekullueshme relaksimi!