Reshjet e borës që e kapluan Shkupin, i aktivizuan menjëherë ekipet tona për pastrimin në kohë të borës nga gjelbërimi. Duke e ndjekur punën në terren, sot herët në mëngjes aktiviteteve të pastrimit iu bashkua edhe drejtori Sotirovski. Duke dhënë mbështetjen e plotë, drejtori së bashku me ekipet punoi në pastrimin e borës nga fidanët
Aktivitetet vijuese për mirëmbajtjen dhe rregullimin e sipërfaqeve të gjelbra publike në gjithë qytetin janë duke u zhvilluar me rregull. Në atë drejtim, ekipet tona, në koordinim me Komunën e Aerodromit çdo ditë mbledhin gjethet nga gjelbërimi. Me mekanizimin dhe angazhimin e punëtorëve nga ai rajon, ky bashkëpunim i suksesshëm vazhdon me qëllim për të
Moti që përfshiu dje rajonin e qytetit të Shkupit me reshje intensive të borës bëri që ekipet tona të përgatiten në kohë. Për shkak të peshës së borës dhe rrezikut nga thyerja dhe rënia e drurëve më të brishta, ekipet tona gjatë orëve të mbrëmshme dolën në terren për të hequr borën nga fidanët në
Dushku është dru gjetherënës me madhësi mesatare - rritet në lartësi nga 10 deri në 20 metra, me gjethe me dhëmbëza anash, me ngjyrë të gjelbër të errët, me formë eliptike, të cekët dhe me kurorë të gjerë. Gjethet thahen në vjeshtë dhe për dallim nga drurët tjerë gjetherënës në fillim të vjeshtës, gjethet e
Në prag të këtyre festave dhe në pajtim me politikën korporative të ndërmarrjes, drejtori Angele Sotirovski, sot në mëngjes i vizitoi fëmijët që janë duke u trajtuar në Klinikën Universitare për sëmundjet e fëmijëve. Në prani të drejtoreshës së klinikës Aspazija Sofijanova, drejtori u dëshiroi, para së gjithash, shëndet të mirë, fëmijëri të lumtur, si
Sot ka nisur një aksion i madh për rregullimin e lëndinave në parkun e qytetit. Me një numër të zmadhuar të punëtorëve nga pikat tjera si dhe me mekanizim shtesë i përforcuam ekipet në parkun e qytetit për pastrim më të shpejtë dhe efikas të të gjitha sipërfaqeve të gjelbra në park. Mblidhen intensivisht gjethet
Vazhdon rregullimi i sipërfaqeve të gjelbra publike në gjithë qytetin. Pra, gjatë kësaj periudhe ekipet e Sektorit – Ngritja e Gjelbërimit” kryejnë aktivitete gradualisht në disa lokacione. Një nga sipërfaqet tashmë të rregulluara është gjelbërimi në këndin ndërmjet rrugës Eseninova dhe rrugës Zhyl Vern në komunën e Kisella Vodës. Hapësira mori një rregullim të ri
Mirëmbajtja e gjelbërimit është detyra jonë dhe prioritet që kërkon aktivitete të vazhdueshme, sidomos gjatë dimrit. Pra, mbledhja e gjetheve, prerja e degëve të pemëve, krijimi i bordurave, pastrimi i sipërfaqeve të gjelbra nga mbeturinat, janë vetëm disa nga aktivitetet vijuese të cilat ekipet janë duke i kryer aktualisht në të gjitha zonat e gjelbërimit
Kryetarja e Qytetit të Shkupit Danella Arsovska e emëroi zyrtarisht Angelle Sotirovskin drejtor të NP Parqe dhe Gjelbërime. Drejtori i deritanishëm Ardijan Muça ia lëshoi vendin drejtorit të ri. E falënderojmë Muçën për angazhimet në katër vitet e kaluara, ndërsa drejtorit të ri Anegelle Sotirovski i urojmë dhe i dëshirojmë punë të suksesshme shumëvjeçare për