Поради најавите на обилни врнежи проследени со силен ветер и грмотевици во Скопскиот регион до крајот на неделава, ги предупредуваме граѓаните на претпазливост и воедно да внимаваат да не ги паркираат своите возила под високите дрвја, со цел да се избегне настанување на штети и несакани последици.
Поради високите температури кои периодов го зафатија скопското подрачје, и известувањата за зголемена опасност од настанување на пожари на отворен простор, АПЕЛИРАМЕ на зголемена будност и мобилност до сите граѓани. Препорачуваме при престој на јавните површини да не се пали оган на отворен простор, да не се фрлаат пластични и стаклени шишиња, да не се
Уредувањето на јавните зелени површини низ зеленилото во градот, продолжува понатаму. Екипите периодов започнаа со реконструкција на зеленилото во жардиниерите од лева и десна страна на булевар Партизански ореди. Работните активности на реконструкцијата на булеварското странично зеленило, ќе се одвиваат долж булеварот од двете страни, на потег од мостот Обединети нации сè до улица Рузвелтова.
Поради најавениот засилен ветер кој се очекува утре претпладне од северозападен правец и ќе биде проследен со пороен дожд и град, ги молиме граѓаните да не ги паркираат своите возила под високите дрвја со цел да се избегнат несакани последици.
Денес, утрово екипите при вршење на работни активности и рутинска проверка низ Паркот на природата Гази Баба, забележаа  уништен парковски елемент.  Се работи за  летниковец, со целосно уништени и скршени столбови, каде истиот  е  видно оштетен. Ова е уште еден чин на несовесено и вандалско однесување.  Исто така, ваква постапка на уништени парковски клупи и
Деновиве, екипите започнаа со голема Акција на расчистување и уредување на кејот на реката Вардар. Поточно, на потег од сливот на Лепенец, сé до болницата Аџибадем Систина, со механизација се врши чистење на теренот, утовар на шут, косење, кроење гранки на нискостеблестата вегетација, подигнување на одронатото земјиште, како и останати слични активности. Теренските активности ќе
Еден од проектите на уредување на зеленилото долж собраќајниците низ градот, е и подигање и уредување на зеленилото на булевар Никола Карев (Пластичарска улица) кај Бит Пазар. Во моментов, интензивно се работи на целосно средување на овој дел на булеварското зеленило, каде увид на активностите направи директорот д-р Ардијан Муча. Изминатиот период  екипите извршија средување
Активностите на уредување на зелените површини низ градот, секојдневно се одвиваат со полн интензитет. Во пресрет на летните месеци, за овој период, во уредувањето се одвива садење на сезонскиот цветен расад. Со нов летен цветен расад од видовите: бегонија, тагетес (џунџуле), импатија, зиниа и винка ќе се уредат цветните леи и фигури низ градското зеленило,
Уште една неуредена површина, прерасна во голем парк. Поточно, депонијата помеѓу улица Лазар Димитров и железничките пруги во општина Кисела Вода, каде што во изминатиов период екипите работеа на расчистување и уредување на просторот. На површина од 14.400м², екипите извршија и инсталирање на нов систем за полевање, со прскалки, како и зазеленување на јавната површина,
Зголемениот број на велосипедисти низ градот, е од особено значење како од аспект на поединецот, така и во придобивките на зачувување на животната средина, каде како ЈП даваме целосна поддршка.Токму за таа цел, како општествено одговорно претпријатие, денес екипите од Секторот Дрвореди извршија кастрење на гранки врз вело патеките. Акцијата на кастрење на дрворед се