Ndiejmë gëzim të veçantë kur shohim se këndet e gjelbërta të lagjes përdoren për mësim në natyrë. Parqet si ky, në lagjen Karposh 4, ofrojnë një vend të sigurt për lozje, bashkëveprim social, një vend për eksplorim dhe argëtim dhe janë thelbësore për zhvillimin fizik dhe mendor të fëmijëve. Shpresojmë që kjo pamje të jetë
Në koordinim me Qytetin e Shkupit, sot ekipet e NP Parqe dhe Gjelbërime së bashku me ekipet e NP Higjiena Komunale dhe NP Ujësjellësi dhe Kanalizimi realizuan aksion të përbashkët për pastrimin dhe rregullimin e kejit të Vardarit, në të dy anët e tij. U realizua kositja, krasitja e bimësisë së egër, grumbullimi i barit
Aktivitetet kryesore në orarin e sotëm të ekipeve të terrenit vazhdojnë edhe më tutje të jenë kositja e sipërfaqes me bar, mbledhja e gjetheve, mbledhja e barit të kositur dhe e mbeturinave nëpër gjelbërimin te rrethrrotullimi në Autokomandë dhe parku Skulptura. Mirëmbajtja e rregullt e gjelbërimit është jashtëzakonisht e rëndësishme dhe punojmë çdo ditë për
Filluam me rregullimin intensiv të hapësirave të gjelbra përgjatë bulevardeve në trasenë e Maratonës së Shkupit Wizz Air, e cila do të mbahet të dielën, më 1 tetor. Në kuadër të kompetencave tona, përpiqemi të kontribuojmë në realizimin e suksesshëm të kësaj gare tradicionale të maratonës dhe qyteti i Shkupit të prezantohet si nikoqir në
Në lagjen Draçevë, në parkun e mbrojtësve, sot ekipet e terrenit realizuan: - kositje - krasitje të bimësisë me kërcell të ulët dhe të degëve të thata - grumbullim të barit të kositur, plehrave dhe mbeturinave Këto janë njëkohësisht edhe aktivitetet kryesore të shtatorit të cilat ekipet i realizojnë çdo ditë, me qëllim për të
Ditë e mrekullueshme! Në kuadër të shënimit te Javës evropiane të mobilitetit sot një pjesë e madhe e punonjësve së bashku me drejtorin Sefi Shabani e pranuan me kënaqësi sfidën për të ardhur në punë me , ose . Në këtë Ditë botërore pa automjete drejtori me kolegët e tij bëri një xhiro të shkurtër
Për një çast menduam se është pranverë kur i vizituam sot ekipet e terrenit në Megaparkun Dame Gruev, në afërsi të Lepenecit. Kjo sipërfaqe e re e mrekullueshme e cila ishte një vendgrumbullim i mbeturinave për shumë vite, na priti me shkëlqimin e saj të pazakontë, dhe për këtë gjithsesi meritorë janë ekipet tona me
Gjelbërim i pastër dhe i rregullt në komunën e Çairit Ekipet e terrenit nga punkti rajonal i Çairit këtë periudhë realizuan: - kositjen e sipërfaqeve me bar - krasitjen e bimëve me kërcell të ulët - vaditje - mbledhjen dhe ngarkimin e barit të kositur, plehrave dhe mbeturinave Këndet e gjelbra në qytet ofrojnë relaksim
Fidanët e rinj e pasuruan gjelbërimin përgjatë rrugës Jordan Mijallkov! Sot ekipet e terrenit mbollën fidanë të rinj të llojit acer campestre dhe photinia, në rrugën Jordan Mijallkov, në qendër të qytetit. Aktiviteteve iu bashkua edhe drejtori Sefi Shabani, duke e përmbyllur rrjedhën e përgjithshme të realizimit të aksionit të sotëm të mbjelljes. Pemët në
Rregullimi i gjelbërimit të sheshit Filipi i Dytë, në qendër të Shkupit. Me zbukurimin sezonal të gjelbërimit i përfshimë edhe zhardinerat në sheshin Filipi i Dytë, tashmë të pasuruara me lule të llojit begonia dhe fidanë të llojit fitonia, buksus dhe picea konika. Drejtori Sefi Shabani e vizitoi këtë lokacion dhe e mbështeti punën e