Po përfundojmë me zbukurimin me lule të Parkut të Qytetit për këtë vjeshtë, ku larmia e ngjyrave të luleve spikat gjallërisht në gjelbërimin në park.
Në këtë lokacion i cili shumë vite ishte i parregulluar, tashmë shihet sipërfaqja e gjelbër, ku këto ditë ekipet e rregulluan në mënyrë hortikulturore duke mbjellë bimë të reja me kërcell të ulët të llojit euonymus alatus.
Sot ishim pjesë e organizimit të mbjelljes së njëzet fidanëve të rinj në Parkun e Qytetit. Qendra e Hulumtimit dhe Informimit për Mjedisin Jetësor Eko-Ndërgjegjësimi, me rastin e 20 vjetorit të ekzistimit të saj, në mënyrë simbolike dhuroi 20 fidanë gjetherënës dhe gjethembajtës të cilët u mbollën në Parkun e Qytetit, vendi më i preferuar
Tashmë shihet mundi dhe puna me përkushtim e ekipeve nga QRS Saraj, Vodno dhe Gazi Babë. Me urdhër të Qytetit të Shkupit u përfunduan një pjesë e pushimoreve në f. Krushopek, f. Shishevë, në afërsi të rrugës për në f. Nerez dhe drejt rrëzës së shpateve të Vodnos. Në ditët e ardhshme të dimrit, për
Bukuria e bul lIlinden Në të gjitha komunat e Shkupit në gjelbërimin publik hapim gropa për mbjelljen e fidanëve të rinj Ekipet tona kujdesen që gjelbërimi përballë Bibliotekës Kombëtare dhe universitare të jetë i pastër dhe i rregulluar dhe kjo duket bindshëm nga rrezet e diellit të nëntorit. Mbjellja e fidanëve sezonalë pranë liqeneve në
Vendosja e stolave dhe ngjyrosja e pushimoreve, nga duart e shkathta të ekipeve tona të Gjelbërimit Jashtë urban. Bulevardin Aleksandri i Maqedonisë në Autokomandë e dekoruam me fidan të ri të luleve të llojit të krizantemës Sot në mëngjes ekipet tona në parkun Saraj kanë hasur rekuizitë të thyer për fëmijë, me ç'rast kanë bërë
Qyteti i Shkupit ka potencial të shndërrohet në një parajsë të gjelbër, me realizimin e mega parqeve, me fidanë dhe sipërfaqe të reja të gjelbra, rikonstruktime dhe mirëmbajtje të gjelbërimit ekzistues dhe mbrojtjen e Vodnos, mbrojtësi i gjelbër i qytetit. Mbrojtja dhe ruajtja e mjedisit jetësor do të kontribuojë dukshëm për cilësi më të lartë
Që parqet të jenë të rregulluara dhe të pastra në lagjen e Fushë Topanës u kujdesën ekipet e terrenit nga ai rajon. Shëtitja nëpër parqet është ideale për ta përjetuar magjinë vjeshtore të nuancave të verdha - të arta të natyrës, gjatë kësaj periudhe. Ekipet nga Parku i Qytetit kujdesen rregullisht duke i pastruar shtigjet
Këto ditë në disa lokacione të qytetit janë duke u mbjellë fidanë të rinj gjetherënës dhe gjethembajtës. Aktivitetet e mbjelljes do të zhvillohen me faza, në lokacione tashmë të planifikuara në të gjithë gjelbërimin përgjatë bulevardeve dhe parqeve. Plotësimi i sipërfaqeve të gjelbra në qytet me fidanë të rinj është pjesë e projekteve të planifikuara
Parku i Parajsës është një nga vendet më të bukura në lagjen Lisiçe e Re. Ekipi ynë çdo ditë kujdeset që parku të jetë i rregulluar dhe i pastër, ose me një fjalë - parajsë Dy kulla të reja vrojtimi në shpatet e Vodnos: Deri në majën e Vodnos Vodnoja e Mesme, në rrugën për