Qyteti i Shkupit ka potencial të shndërrohet në një parajsë të gjelbër, me realizimin e mega parqeve, me fidanë dhe sipërfaqe të reja të gjelbra, rikonstruktime dhe mirëmbajtje të gjelbërimit ekzistues dhe mbrojtjen e Vodnos, mbrojtësi i gjelbër i qytetit. Mbrojtja dhe ruajtja e mjedisit jetësor do të kontribuojë dukshëm për cilësi më të lartë
Bimësia, në këtë periudhë të vitit, pashmangshmërisht është duke u përgatitur për pushim. Rënia e vazhdueshme e gjetheve në sipërfaqet e gjelbra e imponon nevojën e rritjes së aktivitetit për mbledhjen e tyre. Ekipet e Gjelbërimit Urban dhe Jashturban me mekanizim bëjnë mbledhjen e gjetheve nga vendet më të vizituara të piknikut në Parkun e
Rregullimi i gjelbërimit në rrugën Boca Ivanova, në komunën e Butelit Rikonstruktimi dhe ngjyrosja e stolave në sheshin Maqedonia dhe në kejin e qendrës së qytetit Lehet e luleve në komunën e Kisella Vodës
Mbledhja e gjetheve nga parqet në rr. Branko Zarevski në lagjen Draçevë. Me kërkesë të Ambasadës së Gjermanisë dhe me Aktvendimit të lëshuar të Sektorit për Punë Komunale të Qytetit të Shkupit, sot ekipet e Sektorit Aletë e Drurëve intervenuan në rr. Lerinska nr. 59, pranë ambasadës. Bulevardi 8 Shtatori
Pas reagimeve në rrjetet sociale dhe nga shoqata QYTETI I GJELBËR HUMAN (QGJH), u realizua takim ndërmjet drejtorit të NP Parqe dhe Gjelbërime, z. Zuhejr Rexhepi dhe shoqatës QGJH dhe në koordinim me Qytetin e Shkupit ranë dakord të stopohen aktivitetet në rr. Vasko Karangelevski, duke u tërhequr nga plani i vjetër ku është planifikuar
Sot ekipet e Sektorit Aletë e Drurëve në bashkëpunim me NP Parkingu i Qytetit filluan me rregullimin e gjelbërimit pranë parkingut zona D3, prapa QT Biser në komunën e Aerodromit. Është duke u realizuar krasitja dhe formësimi i kurorave të pemëve, me qëllim të parkimit më të aksesueshëm dhe më të sigurt të automjeteve. E
Për shkak të zgjerimit të rrugës Vasko Karangelevski, sot ekipet rimbollën gjashtë pemë të llojeve frashër, panje dhe prunus. Pemët shumëvjeçare u rimbollën me një makinë të posaçme për rimbjellje, në afërsi të gjelbërimit në rrugën e njëjtë. Drejtori Zuhejr Rexhepi inspektoi aktivitetet i cili e ndoqi procesin e rimbjelljes. Në planin fillestar për zgjerimin