- Продолжуваме со садење садници на средишната жардиниера на бул.Партизански одреди   - Вандализам во парк-шума Гази Баба Искршен и уништен детски реквизит и запален видиковец вчера попладне пронајдоа нашите дежурни екипи во парк-шумата Гази Баба, по што веднаш интервенираа. Апел до сите граѓани - при посетата на излетничките места во градот да се однесуваме
На локација до врвот на Водно, и на патот од с.Нерези кон Средно Водно, ги завршивме двете посматрачници кои се дел од новите парковски елементи, што во соработка со Град Скопје ги реализираме како дел од активностите за парк - шумата.
Почитувани, Дискриминаторскиот однос на советничката група на ВМРО-ДПМНЕ во Советот на град Скопје е недозволив. Во продолжение интегрален текст од моето обраќање на прес-конференцијата во Градот Скопје: – На минатата седница имаше скандал за кој сакав да се осврнам на оваа седница но бидејќи од говорницата не ми беше дозволено да ѝ порачам на Марија
Денес, со дел од менаџментот и претставници од Стопанска банка, зедно со директорот Реџепи Зухејр и претставници од Градот Скопје засадивме 28 дрвја од видот јапонска цреша на зеленилото на ул. Кеј 13 Ноември. Новите млади садници се донација од банката, кои се дел од планираните активности за садење садници на повеќе локации низ зеленилото
Денес градоначалничката Данела Арсовска и директорот Реџепи Зухејр заедно со градоначалникот на општина Сарај - Блерим Беџети, беа во посета на СРЦ Сарај за да направат увид на активностите на теренот. Во планот на работните активности кои периодов ги реализираме е проектот за уредувањето на јавното зеленило во општина Сарај, каде отпочнавме со хортикултурно уредување
Покрај секојдневното собирање на паднатите лисја низ зелените површини, деновиве ќе забележите и кроење на садниците и грмушките од вредните раце на теренските екипи низ булеварите и парковите во градов.
Продолжуваме со есенската акција за уредување на градот. Денес садиме садници од видот taxus baccata во средишното зеленило на ул. Водњанска, што како густ и компактен зимзелен четинар ќе се протега долж сообраќајницата. Уредувањето со новите садници на оваа улица ќе продолжуви и наредните денови.
Во aктивностите на есенското садење млади садници го вбројуваме и Рајски парк, во населбата Ново Лисиче. Денес екипите од тој реон вршат засадување со зимзелена грмушка од видот фотинија, оформувајќи лавиринт. Новиот лавиринт совршено се вклопува во амбиентот на оваа парковска површина.
За центарот на градот да биде секогаш убав, со сезонски цветен расад и нови садници се потрудија екипите од реонот Ректорат, давајќи го својот несебичен придонес.
Со нови листопадни, зимзелени садници и грмушки деновиве хортикултурно го облагородивме зеленилото во паркот на улицата Јужноморавски бригади во општина Гази Баба. На новоподигнатиот зелен плоштад кој претходно беше неуреден простор, извршивме негово целосно расчистување и уредување на локацијата со формирање тревник со површина од 4.850м2. Автохтоните садници го дополнуваат изгледот заедно со останатите содржини