Вегетацијата во овој период од годината неминовно се подготвува за мирување. Постојаното паѓање на лисјата на зелените површини ја наметнува потребата од засилената активност за негово собирање и изнесување. Екипите од градско и вонградско зеленило со механизација вршат собирање на лисната маса од најпосетените излетнички места во Градскиот парк и С.Р.Ц Сарај Розови цветови од
Уредување на зеленилото на улица Боца Иванова, во општина Бутел Реконструкција и бојадисување на клупите на плоштад Македонија и кејот во централното градско подрачје. Цветните леи во општина Кисела Вода
Го собираме листот од парковите на ул. Бранко Заревски во населба Драчево. По барање на Амбасадата на СР Германија и издадено Решение од Секторот за комунални работи на Град Скопје, денес екипите од секторот Дрвореди интервенираа на ул.Леринска бр.59, покрај амбасадата. Бул.8ми Септември
После реакциите на социјалните мрежи и здружението ЗЕЛЕН ХУМАН ГРАД (ЗХГ), остварена е средба помеѓу директорот на ЈП Паркови и зеленило г.Зухејр Реџепи и здружението ЗХГ и во координација со Град Скопје договорено е да се стопираат активностите на ул.Васко Карангелески, оградувајќи се од стариот план каде било планирано да се сечат 57 листопадни дрвја
Денес екипите од секторот Дрвореди, во соработка со ЈП Градски паркинг, започнаа со уредување на зеленилото покрај паркингот зона Д3, позади ТЦ Бисер во општина Аеродром. Се врши кастрење и оформување на крошните на дрвја, со цел попристапно и побезбедно паркирање на возилата. Ја оформивме цветната леа пред републичкото собрание. Ги уредуваме жардиниерите на Кеј
Поради проширување на улицата Васко Карангелески, денес екипите пресадија шест дрвја од видовите јасен, јавор и прунус. Повеќегодишните дрвја се пресадија со специјална машина за пресадување, во непосредна близина во зеленилото на истата улица. Увид во активностите направи директорот Реџепи Зухејр, кој гo проследи процесот на пресадување. Во првичниот план за пресадување на улицата беа
Екипата од реон Чаир со тракторски косилки и тримери утрово го уредуваат зеленилото на бул. Х. Т. Карпош и ул. Ресенска Реон Бутел Денес, се оржа 16 седница на УО на претпријатието со комбинирано присуство во живо и онлајн преку зум апликација на која беа донесени повеќе значајни одлуки за работата на претпријатието.
Продолжуваме со оформување и подготовка на цветните леи на кружниот тек во Влае. Со нов цветен расад го освежуваме центарот на градот. Сарај е неминовно едно од омилените места на старите скопјани, душата на Скопје.Екипите на ЈП Паркови и зеленило се грижат за паркот секогаш да е во најдобар ред, уреден и чист. Паркот во