Подготовка на новиот цветен расад кој пролетва ќе го разубавува градот.
Денес започнавме со акција за уредување на зеленилото на патот од Долно Свиларе кон Кондово, со активности на косење, собирање откос, кастрење дивоизрасната вегетација, собирање хартија и отпадоци и утовар. Акцијата ќе продолжи и наредните денови.
Ги прашиме цветните површини во централното градско подрачје.
На вчерашната седница на Советот на Град Скопје се донесе Одлука за изградба на Мега парк во општина Чаир. Се радуваме што ќе допринесеме за повеќе зелени површини во градот! Продолжуваме со агендата за чисто и зелено Скопје!
Продолжуваме со повеќедневната акција, во соработка со ЈП Комунална хигиена, за уредување на јавното зеленило на бул. Никола Карев, при што се врши: ➪ Косење на трева ➪ Собирање на отпадоци ➪ Офрмување ивици ➪ Собирање на хартија и отпадоци ➪ Утовар
Сезонско цвеќе ги краси леите низ градот Отпочнавме со промена и дополнување на зимскиот цветен расад на повеќе локации низ зеленилото во градот. Денес новите цветови веќе се забележуваат на цветните површини спроти ЈЗУ Градска болница, а деновиве со љубичица ги уредивме и цветните леи пред Републичко собрание.
На зеленилото на бул.Филип Втори денес продолжуваме со акцијата за уредување на јавното зеленило, каде екипите вршат: -Косење на трева -Собирање откос -Кроење на грмушки -Собирање на хартија и отпадоци -Утовар во камион Согласно планот за работа активностите ќе се одвиваат и наредните денови, на претходно предвидени локации низ градот.
Отпочнавме акција за чистење на јавните површини во центарот на градот. Од денес теренските екипи на ЈП Паркови и зеленило во соработка со ЈП Комунална хигиена, ќе спроведат акција за чистење и уредување на зеленилото на булевар Гоце Делчев. Акцијата опфаќа косење на тревните површини, кроење на вегетацијата, собирање на отпадоци и смет, како и
Денес, теренските екипи го вадат стариот расад и ги подготвуваат цветните леи за претстојното садење на кружните текови во Ѓорче Петров и кај Порта Влае.
Успешно ја завршивме акцијата за чистење и уредување на зеленилото од двете страни на патот, на потег од влезот на Сарај до с.Бојане, каде интензивно се вршеше: -детално чистење на површините покрај автобуските станици, -кастрење на гранките и грмушестите растенија крај патот, -косење на тревните површини и собирање на откос, -чистење на шут и отпадоци