Ги информираме граѓаните дека од 26.06.2023 година рампата на Средно Водно ќе биде затворена 24 часа освен за службени полициски и воени возила, возила на брзата помош и противпожарната бригада и возила за кои има издадено дозвола за движење Град Скопје. Дежурен телефон на Средно Водно 071 223 834.
Продолжуваме со повеќедневната акција, во соработка со ЈП Комунална хигиена, за уредување на јавното зеленило на бул. Никола Карев, при што се врши: ➪ Косење на трева ➪ Собирање на отпадоци ➪ Офрмување ивици ➪ Собирање на хартија и отпадоци ➪ Утовар
Денес, теренските екипи го вадат стариот расад и ги подготвуваат цветните леи за претстојното садење на кружните текови во Ѓорче Петров и кај Порта Влае.
Денес претставници на претпријатието заедно со советничката на директорот Сања Ивановска остварија посета на средното богословско училиште Свети Климент Охридски - Скопје, при што подаривме цвеќе кое беше засадено во училишниот двор. Просторот сега е цветно оплеменет, за попријатен престој на учениците и наставниците.