Екипата од реон Чаир со тракторски косилки и тримери утрово го уредуваат зеленилото на бул. Х. Т. Карпош и ул. Ресенска Реон Бутел Денес, се оржа 16 седница на УО на претпријатието со комбинирано присуство во живо и онлајн преку зум апликација на која беа донесени повеќе значајни одлуки за работата на претпријатието.
Продолжуваме со оформување и подготовка на цветните леи на кружниот тек во Влае. Со нов цветен расад го освежуваме центарот на градот. Сарај е неминовно едно од омилените места на старите скопјани, душата на Скопје.Екипите на ЈП Паркови и зеленило се грижат за паркот секогаш да е во најдобар ред, уреден и чист. Паркот во
Уредување на кејот по десното течение на реката Вардар. Наскоро очекувајте ги новите парковски елементи на повеќе локации на Водно. Ја уредуваме средната лента на бул. Словенечка. Кроење на вегетацијата и собирање на лисја се дел од денешните активности на екипите од реон Карпош, во одржување на зеленилото на булевар Илинден. Хризантеми на кружниот тек
Меѓународниот месец на подигање на свеста за ракот на дојка, традиционално и оваа година го одбележавме со симболично засадување цвеќе. Како покровители на настанот ЈП Паркови и зеленило и претставнички од Здруженијата за борба против рак на дојка Борка - за секој нов ден и Езра, со задоволство ја продолжуваме заедничката соработка. Разубавувајќи ја цветната
Денес претставници на претпријатието заедно со советничката на директорот Сања Ивановска остварија посета на средното богословско училиште Свети Климент Охридски - Скопје, при што подаривме цвеќе кое беше засадено во училишниот двор. Просторот сега е цветно оплеменет, за попријатен престој на учениците и наставниците.
Во агендата за есенското цветно разубавување на градот, го вбројуваме и уредувањето во дворот на средното училиште Медресе „Иса Бег“, со засадување на љубичици во дворот на училиштето. Како се одвиваа активностите денес, лично се увери и директорот Зухејр Реџепи кој оствари работна средба со директотот на училиштето Ибрахим Идризи, за продлабочување на соработката во
На барање на компанијата Деа-ком која најодговрно покажа грижа за зачувување на јавното зеленило и дрвјата, во соработка со екипите од секторот Механизација, на ЈП „Паркови и зеленило“- Скопје извршивме пресадување на шест дрвја од видот туја. Причината за пресадувањето се наметна од потребата за изградба на дел од коловозна лента на бул.Партизански одреди бр.165,
* Секогаш сме исправени на задачите за беспрекорно уредено и чисто зеленило. Денес екипите извршија косење на тревата, собирање на откосот и отпадоците на средишната жардиниера на бул. Босна и Херцеговина. *Продолжуваме со цветното разубавување на градот. Со хризантеми го украсивме кружниот тек на бул. Србија кај Цементара во наделбата Кисела Вода