Во пресрет на овие празнични денови и во согласност со корпоративната политика на претпријатието, директорот Ангеле Сотировски утрово ги посети дечињата кои се лекуваат на Универзитетската клиника за детски болести. Во присуство на директорката на клиниката Аспазија Софијанова, директорот им посака пред сѐ добро здравје, среќно детство, и им приреди изненадување за што повеќе насмевки
Денес, започна голема акција за средување на тревниците во Градскиот парк. Со зголемен број на работници од останатите пунктови како и дополнителна механизација ги засиливме екипите во Градскиот парк за побрзо и поефикасно расчистување на сите тревни површини во паркот. Интензивно се гребула лисната маса во првиот и вториот дел на паркот, истата се собира
Уредувањето на јавните зелени површини низ градот продолжува. Така, овој период екипите од Секторот „Подигање  зеленило“ етапно извршуваат активности на повеќе локации. Една од веќе уредените  површини е зеленилото на аголот помеѓу улицата Есенинова и улицата Жил Верн во општина Кисела Вода. Просторот доби ново хортикултурно уредување на површина од 4.523м², каде покрај  уредувањето се
Одржувањето на зеленилото е наша задача, а и приоритет кој налага постојани активности, особено во зискиот период. Па така, собирање на лисјата, поткастрување на гранки од дрвјата, правење рабници, чистење на тревните површини од отпадоци, се само дел од тековните активности кои периодов  екипите ги извршуваат низ сите реони на јавните зелени површни во градот.
Градоначалничката Данела Арсовска официјално го назначи Ангеле Сотировски за нов в.д. директор на ЈП Паркови и зеленило. Досегашниот директор Ардијан Муча му го отстапи директорското место на новиот директор. Благодариме на Муча за заложбите во изминативе четири години, а на новиот директор Ангеле Сотировски му упатуваме честитки и му посакуваме успешна долгогодишна работа за уште
Низ сите реони, периодов се одвиваат активностите на есенското уредување на јавните зелени површини. Косење на тревниците, кроење на грмушки, расчистување на диво израснато зеленило, собирање на лисја се само дел од тековните активности на нашите екипи. Но, секако тука е и садењето на новиот есенски цветен расад. Така, со околу 150.000 цветови од видот:
Повеќедневните дождови ги интензивираа активностите на нашите екипи и во вечерните часови.
Традицинално, по 27-ми пат во организација на Синдикалната организација СУТКОЗ во Охрид се одржаа Синдикланите спортски игри – Комуналијада. Учество земаа голем број на претставници - учесници и гости од повеќе комунални претпријатија во земјава. Секако, и оваа година наши вработени земаа учество во оваа манифестација. Натпреварувајќи се во спортските игри во работната дисциплина за
Во програмскиот концепт за уредување на јавните зелени површини низ градот, наведен е и паркот кој деновиве го уредивме во Бутел 2. На површина од 4.320м² во близина на Поликлиниката Чаир, новото зеленило го разубави паркот, каде покрај уредвањето на просторот со ново зеленило се постави и нов систем за полевање, а со бојадисување се
Искршени парковски елементи утрово беа забележани од страна на нашите екипи на дел од парковските елементи на Средно Водно. Парковските клупи и маси кои истите се поставени за посетителите на парк-шумата Водно биле чин на вандалско однесување. Нашите екипите веќе ја санираа штетата на парковски елементи. Ваквата појава е многу честа, особено во овој период