Завршуваме со цветното разубавување на Градскиот парк за оваа есен, каде цветната разноликост од бои разиграно се издвојува низ зеленилото во паркот.
На оваа локација која долги години беше неуредена, веќе се забележува тревната површина, каде деновиве екипите хортикултурно ја уредија со садење на нови нискостеблести растенија од видот euonymus alatus.
Денес, бевме дел од организацијата на садењето на нови дваесет садници во Градскиот парк. Центарот за истражување и информирање во животната средина Еко-свест, по повод 20 години од постоењето, симболично донираше 20 листопадни и зимзелени садници кои беа засадени во Градскиот парк, најомиленото место за одмор и рекреација на скопјани. Пораката која до јавноста се
Веќе се гледа трудот и посветената работа на екипите од СРЦ Сарај, Водно и Гази Баба. По налог на Град Скопје завршени се дел од видиковците кај с.Крушопек, с.Шишево, во близина на патот кон с.Нерези и подножјето на падините на Водно. Во престојните зимски денови, како бегство од аерозагадувањето овие парковски елементи сигурно ќе бидат
Убавината на бул.Илинден Во сите скопски општини низ јавното зеленило, копаме дупки за садење на новите садници Нашите екипи се грижат зеленилото пред Национална и универзитетска библиотека да биде чисто и уредено и убедливо се забележува низ ноемвриските сончевите зраци Садење сезонски расад кај езерцата во Градски парк
Поставување клупи и бојадисување на видиковците, од вештите раце на нашите екипи од Вонградско зеленило. Булеварот Александар Македонски во Автокоманда го украсуваме со нов цветен расад од видот хризантема Искршен детски реквизит во паркот Сарај ги пречека нашите екипи утрово. Тие интервенираа веднаш и реконструкцијата е веќе завршена. Денес продолжуваме со садење на нови млади
Градот Скопје има потенцијал да прерасне во зелен рај, со реализација на мега парковите, нови зелени површини и садници, реконструкции и одржување на постоечкото зеленило и заштита на Водно, зелениот штит на градот. Заштитата и зачувување на животната средина значително ќе придонесе за повисок квалитет на живот во нашето Скопје. Затоа оваа година реализиравме двојно
За парковите да бидат уредни и чисти во населбата Топанско Поле се погрижија екипите на терен од тој реон. Прошетката низ парковите е идеална за доживување на есенската магија од жолто - златни нијанси на природата во овој период. Екипите од Градскиот парк редовно се грижат чистејќи ги пешачките и песочните патеки од паднатите лисја
Нови листопадни и зимзелени садници деновиве се садат на повеќе локации во градот. Активностите на садење ќе се одвиваат етапно, на веќе планирани локации низ зеленилото покрај  булеварите и парковите. Надополнување на зелените површини  во градот со нови садници, е дел од планираните утвредни проекти во програмата за работа на претпријатието  во соработка со Градот
Рајски парк е едно од најубавите места во населба Ново Лисиче. Нашиот тим секојдневно се грижи паркот да биде уреден и чист, или со еден збор - рајски Две нови посматрачници на падините на Водно: До врвот на Водно Средно Водно, на патот кон Нерези Со есенски цветен расад од видот хризантема ја украсивме корпата