NP Parqe dhe Gjelbërime në krye me drejtorin Zuhejr Rexhepi ua uron 11 Tetorin të gjithë qytetarëve.
Vizita e jashtëzakonshme në vendet e piknikut QRS Saraj, Vodno dhe Gazi Babë, i bëri që të organizohen ekipet nga këto rajone ku u bë mbledhja e letrave dhe mbeturinave, dhe ngarkimi i tyrë në automjetin. Gjithashtu, ekipet janë duke kositur sipërfaqet me bar dhe bëjnë krasitjen e bimësisë në lokacionet përkatëse.
Gjatë kësaj periudhe ekipet janë duke i realizuar aktivitetet e rregullta vijuese në të gjitha rajonet e gjelbërimit të qytetit. Në gjithë sipërfaqet e gjelbra publike dhe parqet, ekipet realizojnë aktivitete vjeshtore të mirëmbajtjes dhe rregullimit të gjelbërimit. Ekipet janë fokusuar intensivisht në mbledhjen e gjetheve të rënë nga pemët, mirëmbajtjen e higjienës në të
Këtë fundjavë ekipet e sektorit Aletë e Drurëve i realizuan me sukses aktivitetet e mënjanimit të dy drurëve në bul. 8 Shtatori, ku ato  përbënin rrezik të madh dhe ekzistonte rrezik për rënie të tyre duke e rrezikuar sigurinë e kalimtarëve dhe të komunikacionit. Aksionin e realizuam sipas Aktvendimeve të lëshuara nga Qyteti i Shkupit,
Informatë për publikun se më datë 8 dhe 9 tetor (e shtunë dhe e diel), ekipet tona në bul. 8 shtator në afërsi të Fakultetit të Arteve Dramatike do të bëjnë heqjen e dy drurëve, pas Vendimit të lëshuar nga Sektori për Punë Komunale i Qytetit të Shkupit. Bëhet fjalë për drurë me lartësi prej