Në impiantet prodhues të Florakom SHPKNJP filluan përgatitjet për procesin e prodhimit të fidanit veror, lulet e të cilëve do t’i zbukurojnë lehet e luleve nëpër sipërfaqet e gjelbra publike në qytet. Duke filluar me mbjelljen e farave të llojit tagetes dhe petunia, drejtori Sotirovski u uroi punëtorëve punë të suksesshme. Në interes të mbështetjes
Temperaturat e ulëta imponojnë mbrojtje adekuate të llojeve karakteristike të bimëve. Pra, ekipet tona këto ditë i mbrojnë në mënyrë preventive kurorat e pallmave rreth Vardarit për shkak të lajmërimit për temperatura ende më të ulëta. Gjithashtu, ekipet nëpër të gjitha rajonet e gjelbërimit urban, kryejnë aktivitete të mbledhjes së masës gjethore nga sipërfaqet e
Masa sistemore për eliminimin e mundësive për korrupsion në kuadër të qytetit dhe për parandalimin e çfarëdo konflikti të interesave është procedura e vetingut të cilën Qyteti i Shkupit e filloi për herë të parë. Dje, drejtori Sotirovski bashkë me drejtorët e ndërmarrjeve tjera e nënshkruan procedurën e vetingut. Duke vendosur sistem të qëndrueshëm të
Reshjet e borës që e kapluan Shkupin, i aktivizuan menjëherë ekipet tona për pastrimin në kohë të borës nga gjelbërimi. Duke e ndjekur punën në terren, sot herët në mëngjes aktiviteteve të pastrimit iu bashkua edhe drejtori Sotirovski. Duke dhënë mbështetjen e plotë, drejtori së bashku me ekipet punoi në pastrimin e borës nga fidanët
Aktivitetet vijuese për mirëmbajtjen dhe rregullimin e sipërfaqeve të gjelbra publike në gjithë qytetin janë duke u zhvilluar me rregull. Në atë drejtim, ekipet tona, në koordinim me Komunën e Aerodromit çdo ditë mbledhin gjethet nga gjelbërimi. Me mekanizimin dhe angazhimin e punëtorëve nga ai rajon, ky bashkëpunim i suksesshëm vazhdon me qëllim për të
Moti që përfshiu dje rajonin e qytetit të Shkupit me reshje intensive të borës bëri që ekipet tona të përgatiten në kohë. Për shkak të peshës së borës dhe rrezikut nga thyerja dhe rënia e drurëve më të brishta, ekipet tona gjatë orëve të mbrëmshme dolën në terren për të hequr borën nga fidanët në
Dushku është dru gjetherënës me madhësi mesatare - rritet në lartësi nga 10 deri në 20 metra, me gjethe me dhëmbëza anash, me ngjyrë të gjelbër të errët, me formë eliptike, të cekët dhe me kurorë të gjerë. Gjethet thahen në vjeshtë dhe për dallim nga drurët tjerë gjetherënës në fillim të vjeshtës, gjethet e