Ја информираме јавноста дека, викендов  30 и 31 јули, наши екипи на булевар Борис Трајковски бр.9 ќе вршат интервенција за отстранување на две дрвја. Се работи за две ризични (опасни) дрвја, кои се со висина од над 35метри и кои се навалени над околните куќи и со голем ризик и имаат опасност од паѓање. Акцијата
Изминатиов период екипите по налог на Град Скопје забрзано работат на подигање и уредување на јавна површина за целосна реконструкција на левата страна на кејот на Вардар. На потег од мостот Мајка Тереза до Железничкиот мост екипите на терен привршуваат со првата фаза на расчистување на просторот, рамнење на површината, а деновиве се отпочна и
Покрај вообичаените редовни активности за уредување  на зелните површини низ градот, периодов екипите вршат и активности во делот на она што го опфаќа одржување и заштитата на зеленилото. Така, деновиве на повеќе локации низ зеленилото во градот се врши третирање на растенијата за заштита од разни видови на членконоги инсекти, растителни вошки и штетници. Со
Екипите деновиве со акција за косење на зеленилото на кејот на р.Вардар вршат интензивни активности на уредување на вегетацијата во кординација и по налог на Град Скопје. Акцијата екипите  ја оттпочнаа во Ново Лисиче на потег од мостот Близнак се до ЈП „Лајка“ каде што неделава работат на косење на неуредените тревни површини, кастрење на
Поради екстремно високите температури во следниве неколку дена кога ќе биде зафатена територијата на целата држава и подрачјето на град Скопје, а со тоа и зголемениот ризик од пожари, од денес 21.07.2022година укажуваме на совесно и одговорно однесување при посета на јавен простор, особено во парковите и парк-шумата Водно и Парк на природата Гази Баба.
Во дел од активностите кои се во склоп на планираните работни задачи за одржување на јавните површини и паркови се вбројуваат и обновување и поставување на нови  елементи како што се садовите за отпадоци и парковските клупи низ грaдот. Изминатиов период теренските екипи по налог на Град Скопје извршија целосно обновување на садовите за отпадоци
Изминатиов период теренските екипи по налог на Град Скопје забрзано работат на подигање и уредување на нови зелени површини на повеќе локации низ градот.  Со зголемен интензитет периодов екипите работат на уредување на новиот парк во населбата Ченто, кој се простира на површина од 5.000м². Паркот што се протега од улицата Јужноморавски бригади до каналот,
По вчерашното невреме и силниот ветар што го зафати Скопје нашите екипи во текот на попладневните часови интервенираа на локациите по пријави за паднати дрвја и гранки. Се интервенираше до доцните вечерни часови и тоа на следните локаци: - ул.Ацо Караманов; ул.Виктор Иго; булевар 3-та Македонска бригада; Исаија Маџоски; Ангел Динев; булевар Илинден;  Васил Чакаларов;
Директорот на ЈП Паркови и зеленило, Ангеле Сотировски на вчерашната прес конференција истакна дека на местото на паднатото дрво на плоштад Македонија ќе засадиме исто дрво од таков вид. „Од силното невреме кое го зафати Скопје изминативе денови екипите на ЈП Паркови и зеленило интервенираа на повеќе локации меѓу кои и на локацијата плоштад Македонија