Njoftojmë publikun se këtë fundjavë më datë 30 dhe 31 korrik, ekipet tona në bulevardin Boris Trajkovski nr.9, do të intervenojnë në mënjanimin e dy drurëve. Bëhet fjalë për dy drurë të rrezikshëm me gjatësi mbi 35 metra të cilat anojnë mbi shtëpitë përreth dhe rrezikojnë të bien. Aksioni është planifikuar të realizohet dy ditë,
Me urdhër të qytetit të Shkupit, ekipet në terren janë duke punuar me rritëm të shpejtë në ngritjen dhe rregullimin e sipërfaqes publike për rikonstruktimin e plotë të anës së majtë të kejit të Vardarit. Ekipet në terren janë duke përfunduar fazën e parë të pastrimit dhe rrafshimit të sipërfaqes, duke filluar nga ura Nënë
Krahas aktiviteteve të rregullta për rregullimin e sipërfaqeve të gjelbra në qytet, këtë periudhë, ekipet realizojnë aktivitete në mirëmbajtjen dhe mbrojtjen e gjelbërimit. Si rrjedhojë, këto ditë në disa lokacione në gjelbërimin e qytetit është duke u realizuar trajtimi i bimëve për t'i mbrojtur ato nga lloje të ndryshme të insekteve këmbënyjëtuar, morrave të bimëve
Ekipet këto ditë me aksion për kositjen e gjelbërimit në kejin e Vardarit janë duke realizuar aktivitete intensive të rregullimit të vegjetacionit, në koordinim dhe me urdhër të Qytetit të Shkupit. Aksioni filloi në Lisiçen e Re, duke filluar nga ura Binjaku deri në NP “Llajka”, ku këtë javë janë duke bërë kositjen e sipërfaqeve
Për shkak të temperaturave ekstreme në ditët në vijim kur do të përfshihet i gjithë vendi dhe Qyteti i Shkupit, si dhe për shkak të rrezikut të shtuar nga zjarret, nga sot 21.07.2022 sugjerojmë për sjellje të ndërgjegjshme dhe të përgjegjshme gjatë vizitës së hapësirës ​​publike, veçanërisht në parqet dhe në malin Vodno, Parkun Natyror
Në pjesën e aktiviteteve të cilat janë në kuadër të detyrave të planifikuara të punës për mirëmbajtjen e sipërfaqeve publike dhe të parqeve përfshihen edhe vendosja dhe përtëritja e elementeve të reja siç janë shportat e mbeturinave dhe stolat e parkut nëpër qytet. Në periudhën e kaluar ekipet e terrenit me urdhër të qytetit të
Kohët e fundit ekipet në terren me urdhër të Qytetit të Shkupit janë duke punuar me rritëm të shpejtë në ngritjen dhe rregullimin e sipërfaqeve të reja të gjelbra në disa lokacione në të gjithë qytetin. Me intensitet të rritur gjatë kësaj periudhe, ekipet janë duke punuar në rregullimin e parkut të ri në lagjen
Pas motit të lig dhe erës së fortë gjatë ditës së djeshme në Shkup, ekipet tona gjatë orëve të pasditës intervenuan në lokacionet pasi morën njoftime për drurë dhe degë të rënë. Deri në orët e vona të mbrëmjes është intervenuar në këto lokacione: - rr. Aco Karamanov; rr. Viktor Igo; Bulevardi i 3-të i
Drejtori i NP Parqe dhe Gjelbërime, Angelle Sotirovski, në konferencën e djeshme për media theksoi se të njëjtin lloj të drurit do ta mbjellim në vendin e drurit të rënë në sheshin Maqedonia. “Nga moti i lig që goditi rajonin e qytetit fundjavën e kaluar ekipet e NP Parqe dhe Gjelbërime dolën menjëherë për të