Исклучителната посетеност на излетничките места СРЦ Сарај, Водно и Гази Баба, ги екипира тимовите од овие реони каде се изврши собирање на хартија и отпадоци нивно утоварување во камиони. Воедно, екипите тековно вршат косење на тревните површини и кроење на вегетацијата на посочените локации.
Редовните тековни активности периодов екипите ги извршуваат низ сите реони во градското зеленило. Низ јавните зелени површини и парковите екипите вршат есенски активности на одржување и уредување на зеленилото. Интензивно екипите се насочени на собирање на падната лисна маса од дрвјата, одржување на хигената низ парковите како и чистење на пешачките патеки. На делови низ
Викендов екипите од сектор Дрвореди  успешно ги реализираа активностите на отстранување на две дрвја на булеварот 8 Септември, каде истите претставуваа голем ризик и имаа опасност од паѓање загрозувајќи ја безбедноста на минувачите и на сообраќајот. Акцијата ја спроведовме по издадени Решенија од страна на Секторот за комунлани работи на Град Скопје и тоа: Решение
Информација до јавноста дека на 8 и 9 октомври (сабота и недела), наши екипи на бул. 8 Септември во близина на Факултетот за драмски уметности, ќе вршат интервенција на отстранување на две дрвја, по издадено Решение од страна на Секторот за комунални работи на Град Скопје. Се работи за дрвја со висина од 35 метри
Градоначалничката Данела Арсовска официјално го назначи  Реџепи Зухејр за нов в.д. директор на ЈП Паркови и зеленило. Досегашниот директор Сотировски Ангеле му го отстапи директорското место на новиот директор. Благодариме на Сотировски за заложбите во изминативе девет и пол месеци, неговата посветеност и постигнатите резултати. На новиот директор Реџепи Зухејр  му упатуваме честитки и му
Теренските екипи по налог на Град Скопје целосно го завршија уредувањето на новиот парк во населбата Ченто, кој се простира на површина од 5.000м². Паркот што се протега од улицата Јужноморавски бригади до каналот во општина Гази Баба, е комплетно ново место за рекреација и одмор на отворено за посетителите, особено за жителите од овој
Еден од приоритетните проекти на кои интензивно и посветено периодов  екипите работат  во координација со Град Скопје, е  отпочнувањето на подигање на мега паркот во општина Ѓорче Петров на место на долгогодишната дива депонија. Во Скопје, со оглед на состојбата со загадувањето, особено во зимскиот период, неопходно е подигање на нови зелени површини кои се