Косење на трева, собирање откос, кроење и уредување на вегетацијата се денешните активности на теренските екипи на средување на целокупната јавна зелена површина во кругот на Спортскиот центар Борис Трајковски. На дел од јавниот простор уредувањето го дополнивме со садење на сезонска хризантема (chrysanthemum) во повеќе бои.
Покрај редовните активности на одржување и уредување на зеленилото, со розова, црвена и бела хризантема (chrysanthemum) ја уредивме цветната површина на кружниот тек на булевар Србија во општина Кисела Вода. Хризантемата со својата бујна форма и силни бои го подобрува расположението во овие дождливи есенски денови.
Со садење сезонско цвеќе, собирање и изнесување на паднатите лисја, денес го уредивме дворот на детската библиотека Другарче во општина Карпош.
Средната жардиниера на булевар Партизански одреди од денес е збогатена со нови млади садници од видот туја (thuja aurea).
Нашите екипи денеска вршат поткастрување на дрвјата на булевар Митрополит Теодосиј Гологанов со цел зголемување на безбедноста на сите минувачи. Воедно со поткаструвањето, се овозможува непречено движење на пешаците и велосипедистите по патеките, и се обезбедува поголема прегледност на сообраќајната сигнализација, со што се зголемува безбедноста на сите учесници во сообраќајот. Отстранувањето на сувите и
Со интензивното паѓање на лисјата на зелените површини во овој период од годината, нашите екипи ги интензивираа активностите за нивно собирање од тревните површини. Во согласност со временските услови, теренските екипи денеска вршеа утовар на собраната маса во Градскиот парк.
Засадивме нови 1500 коренчиња љубичица (viola) во повеќе бои на цветните површини во паркот Чаир. Низ раскошното зеленило, суптилните цветови на сезонскиот расад даваат посебна убавина на еден од најстарите паркови во градот.
Црвен крст на град Скопје/City Red Cross of Skopje благодариме за соработката.
Со нов цветен расад од видот хризантема (chrysanthemum) денес екипите целосно ја оформија цветната фигура Паун. Разновидните бои на цветовите даваат компактност на парковското зеленило, каде истовремено со засадувањето на новите садници од видот Ловор вишна (prunus laurocerasus) по должина на страничното зеленило ја надополнуваат разиграноста на зеленилото на булевар Митрополит Теодосиј Гологанов.