Со нов цветен расад од видот хризантема (chrysanthemum) денес екипите целосно ја оформија цветната фигура Паун. Разновидните бои на цветовите даваат компактност на парковското зеленило, каде истовремено со засадувањето на новите садници од видот Ловор вишна (prunus laurocerasus) по должина на страничното зеленило ја надополнуваат разиграноста на зеленилото на булевар Митрополит Теодосиј Гологанов.

Share