Погодните временски услови овозможија теренски екипи денес да го реализираат целосното уредување со нови садници на булевар Киро Глигоров. На средишниот зелен потег засадивме вкупно 350 зимзелени садници од видот thuja occidentalis smaragd кои праволиниски даваат целокупност на булеварското зеленилото.
По должината на целиот булевар Партизански одреди, во средишното зеленило, екипите вршат дополна на садници од видовите: ✔️ thuja woodwardii ✔️ buddleja ✔️ photinia ✔️ berberis ✔️ piracanta ✔️ lonicera ✔️ leylandii
По должина од 825 метри на зелениот коридор на ул. Васко Карангелески во општина Аеродром, на растојание од еден метар, садиме 425 садници од видот thuja smaragd и 400 садници thuja rozentalis. Директорот Сефи Шабани направи увид во активностите и ги поддржа екипите учествувајќи во засадувањето на садниците.
ЈП Паркови и зеленило ги демантира дезинформациите објавени во вчерашниот прилог на интернет порталот Независен весник  и Слободен печат со наслов  „Советниците на Град Скопје не дозволија 700 вработувања во јавните претпријатија догодина„ и „Работат со загуби, а бараат вработувања: Советниците не дозволија нови луѓе во јавните претпријатија во 2024 година“ каде цитирајќи ја тенденциозната
Денешните редовни активности за уредување на зеленилото во Градскиот парк ги реализиравме заедно со дел од колегите и колешките од администрацијата. Директорот Сефи Шабани направи обиколка низ паркот, поздравувајќи ги екипите на терен, истакнувајќи дека здружено може значително повеќе да се придонесе во одржливоста на природата и зеленилото.