Со косење на страничната тревна површина на булевар Х. Т. Карпош во општина Чаир, привршуваме со активностите за оваа работна недела.
Со нови садници од видот хамаципарис елводи ја дополнивме средишната жардиниера и зеленилото на булевар Видое Смилевски Бато, како дел од пролетната акција за садење на садници во градското зеленило.
Наша денешна локација !? Зеленилото на кружниот тек на булевар Македонска војска. Нови садници од видовите: хамаципарис елводи, буксус, лаванда, нандина, берберис и вибурнум засадивме во зеленилото давајќи разноликост и композитна целина на кружниот тек на булеварот.
Страничното зеленило на бул.11 Октомври го збогативме со садници од видот прунус.
Украсната хортензија е таа која од денес разиграно се забележува низ дрворедот долж средишната жардиниера на булевар Партизански одреди.
Денес во цветното разубавување на градот свој придонес дадоа и вработени од администрацијата, засадувајќи виола во рунделата во Градски парк.
Нова тревна површина Ново хортикултурно уредување Нов систем за полевање Да, ова е новиот изглед на јавната површина - зелен плоштад во центарот на градот, кај Даут-пашин амам. Денес директорот Зухејр Реџепи заедно со директорот на ЈП Улици и патишта Саид Саид засадија садници од видот јуниперус елводи во кружната жардиниера кај споменикот на плоштад
Со сезонска љубичица ги украсуваме цветните фигури низ булеварското зеленило.
21 Март го одбележавме со акција за садење на зимзелени садници во присуство на директорот Зухејр Реџепи, градоначалничката Данела Арсовска и директорот на Золошката градина Зоран Попов. Во активностите за пријатно добредојде на пролетта учествуваа и ученици од средните училишта и ученици од ДСУ за рехабилитација и образование „Св.Наум Охридски“ од Скопје, раззеленувајќи го дворот