Brassica dekorative është fidani i ri i luleve me të cilin sot e filluam rregullimin e leheve të luleve në gjelbërimin anësor të bulevardit "Aradhet Partizane". Fidanët sezonalë u përshtaten plotësisht në rregullimin e figurës së Breshkës, si dhe në dekorimin e një pjese të sipërfaqeve tjera të luleve në gjelbërimin e bulevardit "Ilinden".
Këto ditë të dhjetorit, ekipet bëjnë mbledhjen e masës së gjetheve nëpër sipërfaqet e gjelbra dhe parqet në qytet. Sot këtë aktivitet e realizojmë përgjatë gjelbërimit të bulevardit "Aleksandri i Maqedonisë".
Manushaqja (Viola) është specie e familjes Violaceae. Megjithëse në dukje është delikate, në fakt njihet për tolerancën dhe rezistencën e madhe ndaj temperaturave shumë të ulëta. Me petalet e saj të holla dhe delikate, është një dekorim i mrekullueshëm dimëror. Ngjyrat e luleve variojnë nga ngjyra vjollcë e deri në nuanca të ndryshme të ngjyrës
Ekipet tona sot bënë pastrimin dhe mbledhjen e gjetheve të rëna në gjelbërimin anësor të bulevardint "Ilinden" dhe rrugës "Lubjanska" në komunën e Karposhit. Masa e mbledhur e gjetheve nga këto vende është mënjanuar me kamion. Aktiviteti i ekipeve të terrenit nëpër të gjitha rajonet edhe më tej mbetet të jetë mbledhja e gjetheve të
Me për Shkupin Me manushaqe (violë) sezonale dhe lakër dekorative (brassica), sot ekipet e terrenit filluan rregullimin e formës së lules në gjelbërimin anësor në bulevardin "Aleksandri i Maqedonisë".
Mbledhja e gjetheve të rëna, pastrimi i sipërfaqeve të gjelbra dhe rregullimi me fidanë sezonalë janë aktivitetet e punës të cilët këtë periudhë i kryejnë me përkushtim ekipet përgjegjëse të rajonit Kalaja.
Mbjelljen e fidanit sezonal e vazhdojmë nëpër pjesët tjera të sipërfaqeve të luleve, ku sot filluam me mbjelljen e manushaqes (violës) së verdhë, duke e rregulluar formën e lules Flamur në gjelbërimin anësor të Bulevardit Aleksandri i Maqedonisë. Rregullimi do të plotësohet me mbjelljen e manushaqes (violë) së kuqe, lulet e së cilës do ta
Јавното претпријатие Паркови и зеленило и директорот Сефи Шабани на албанската заедница им го честитаат 22 Ноември - Денот на Албанската азбука. Јазикот и писмото се национална идентификација на еден народ, и преставуваат мостови до другите традиции, култури и духовни наследстава. Честитки за годишнината на албанските букви, честитки за ноемвриските празници.
Me kënaqësi e pranuam iniciativën e eko-aktivistëve nga kompania Firma ime, për mbjelljen e fidanëve. Në prani të drejtorit Sefi Shabani, përfaqësuesve nga Qyteti i Shkupit dhe nga kompania me përgjegjësi shoqërore sot u mbollën 100 drurë të rinj të llojit acer platanoides, duke e pasuruar gjelbërimin në megaparkun Dame Gruev pranë Lepenecit. Nëpërmjet aksioneve
Nga aktivitetet e sotme e veçojmë rregullimin e gjelbërimit përgjatë rrjedhës së djathtë të kejit të lumit Vardar, nga ura e Bellasicës deri te ura Binjaku, në komunën e Aerodromit. Mirëmbajtja dhe rregullimi i gjelbërimit publik është angazhim yni, të cilin e realizojmë çdo ditë për një mjedis më të pastër jetësor.