Në këtë ditë, saktësisht para 60 vitesh, në ora pesë e shtatëmbëdhjetë, qyteti i Shkupit përjetoi një tërmet katastrofal, ditë e cila la gjurmë të thella për banorët dhe frymën e qytetit. Me respekt të madh dhe në shenjë kujtimi, NP Parqe dhe Gjelbërime – Shkup formoi sipërfaqe të re lulesh të rregulluar me rasat të luleve sezonale duke e pasqyruar orën e tërmetit më datë 26 korrik 1963.
Në qendër të qytetit në sheshin Filipi i Dytë, zhardinera e rregulluar e luleve simbolizon solidaritetin, humanizmin dhe bashkëjetesën.

Si ndërmarrje me përkushtim të madh dhe detyrë punojmë për një Shkup human dhe të gjelbër, duke lënë shembull për gjeneratat që vijnë.

Share