По повод денешниот ден кога точно пред 60 години во пет часот и седумнаесет минути градот Скопје доживеа катастрофален земјотрес, ден кој остави длабоки траги за жителите и духот на градот, со голема почит и во знак на сеќавање ЈП „Паркови и зеленило“ – Скопје оформи нова цветна површина уредена со сезонски цветен расад отсликувајќи го часот на земјотресот од 26 јули 1963 година.
Во центарот на градот, на плоштадот Филип Втори уредената цветна површина ги симболизира солидарноста, хуманоста и соживотот.

Како претпријатие со голема заложба и должност насоченo работиме за хумано и зелено Скопје, оставајќи пример за генерациите што доаѓаат.

Share