Dushku është simbol i jetëgjatësisë, shëndetit dhe qëndrueshmërisë, ndërsa quhet edhe druri i jetës. Për dallim nga drurët tjerë gjetherënës në fillim të vjeshtës gjethet e dushkut e ndryshojnë ngjyrën, por qëndrojnë në degët edhe gjatë dimrit.
Sipas gojëdhënave thuhet se me sjelljen e degëve të dushkut në shtëpi cilësitë e tij do të barten te të gjithë njerëzit që jetojnë në atë shtëpi!

Gëzuar Buzmin !

Share