Градоначалничката Данела Арсовска официјално го назначи  Реџепи Зухејр за нов в.д. директор на ЈП Паркови и зеленило. Досегашниот директор Сотировски Ангеле му го отстапи директорското место на новиот директор. Благодариме на Сотировски за заложбите во изминативе девет и пол месеци, неговата посветеност и постигнатите резултати. На новиот директор Реџепи Зухејр  му упатуваме честитки и му
Теренските екипи по налог на Град Скопје целосно го завршија уредувањето на новиот парк во населбата Ченто, кој се простира на површина од 5.000м². Паркот што се протега од улицата Јужноморавски бригади до каналот во општина Гази Баба, е комплетно ново место за рекреација и одмор на отворено за посетителите, особено за жителите од овој