Поради високите температури кои периодов го зафатија скопското подрачје, и известувањата за зголемена опасност од настанување на пожари на отворен простор, АПЕЛИРАМЕ на зголемена будност и мобилност до сите граѓани. Препорачуваме при престој на јавните површини да не се пали оган на отворен простор, да не се фрлаат пластични и стаклени шишиња, да не се
Уредувањето на јавните зелени површини низ зеленилото во градот, продолжува понатаму. Екипите периодов започнаа со реконструкција на зеленилото во жардиниерите од лева и десна страна на булевар Партизански ореди. Работните активности на реконструкцијата на булеварското странично зеленило, ќе се одвиваат долж булеварот од двете страни, на потег од мостот Обединети нации сè до улица Рузвелтова.
Поради најавениот засилен ветер кој се очекува утре претпладне од северозападен правец и ќе биде проследен со пороен дожд и град, ги молиме граѓаните да не ги паркираат своите возила под високите дрвја со цел да се избегнат несакани последици.