Низ сите реони, периодов се одвиваат активностите на есенското уредување на јавните зелени површини. Косење на тревниците, кроење на грмушки, расчистување на диво израснато зеленило, собирање на лисја се само дел од тековните активности на нашите екипи. Но, секако тука е и садењето на новиот есенски цветен расад. Така, со околу 150.000 цветови од видот:
Повеќедневните дождови ги интензивираа активностите на нашите екипи и во вечерните часови.
По најавите од Управата за хидрометролошки работи за појава на засилен ветер и дожд, ги молиме граѓаните да не ги паркираат своите возила под високите дрвја, со цел да се избегнат несакани последици. Исто така, доколку забележите паднато дрво можете да го пријавите во Центарот за управување со кризи на телефон 195 или да ни