Уредувањето на цветните површини во пресрет на есенското садење активно се одвива низ јавните зелени површини во градот.
Со денешните активности опфатено е зеленилото на кружниот тек во Ѓорче Петров, каде екипите вршат прекопување и рамнење на земјиштето на цветните леи.
Со забрзан интензитет уредувањето ќе продолжи и наредните денови, за наскоро видовите на есенски цвеќиња блеснат со полн сјај.
Share