Поради зголемениот ризик за локални пожари упатуваме апел до сите граѓани при посета на излетничките места и шумите да бидат внимателни со отпушоците од цигари, палење оган на отворено, како и други активности кои можат да предизвикаат несакани пожари.

Воедно доколку забележите пожар ве замoлуваме веднаш да пријавите во Противпожарна бригада на тел. 193 или во Центарот за управување со кризи, на тел. 195.

Share