Поради екстремно високите температури кои периодов е зафатено подрачјето на  град Скопје и земјава, а со тоа и зголемениот ризик од пожари, Град Скопје со Одлука на Владата на РС Македонија од денес 03.08.2021година воведе целосна забрана за движење на парк-шумата Водно и Скопска Црна Гора. Оттука, АПЕЛИРАМЕ до сите граѓани да ја почитуваат забраната