Површина – 30.000 метри квадратни
500 нови дрвја и садници
26 нови летниковци, нова урбана опрема, пешачки патеки и фонтани.
2 нови спортски терени
2 детски игралишта
2 паркови за домашни миленици, една за фитнес
Локација улица „Mакедонскo-Косовска бригада“ (наспроти маркет Вива Фреш), во населба Топанско Поле
Изградбата на Мега-паркот дојде како меѓуопштинска соработка помеѓу општина Чаир и Град Скопје.

Share