1954 година – Собранието на Скопје основа „УПРАВА ЗА ГРАДСКО И ВОНГРАДСКО ЗЕЛЕНИЛО“, период во кој интензивно започнува да се работи на пошумување на парк-шумите Водно и Гази Баба, Француски гробишта и Зајчев Рид.

Share